R9 380 vs R9 280X

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hocam Feature Level olarak bakarsanız bazı bilgiler verilmiş göreceksiniz. Ben birazdan oturup okuyacağım.

Açıkcası DX.12 AMD'nin işine çok daha fazla yarayacak görünüyor. (Veri akışı, hesaplamalar vb.) Araştırdığım kaynaklar da böyle söylemiş. (Zaten bunu bulmak çok zor değil elimizin altında google var) Mevcut testler de bunu doğruluyor. Ancak şu an konuşmak için erken, bekleyip göreceğiz.

Dediğim, veriler 2012 yılına ait ve daha DX12 çıkmamış. DX12'yi geçtim, Kepler 2 çıkmamış. DX12 ile alakası yok. Okuyunca göreceksiniz zaten.

Peki Nvidia'nın yeni bir yazısı var mı bununla ilgili?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili kaynaklar zaten belirttiğim konunun içinde var. Hatta Serkan'a açıkladığım mesajlarda da var.

Ek olarak Tonga GPU'sunun öncekilerle aynı halt olduğu konusunda direkt önceki mesajımda verdiğim gibi mimari broşüründen alıntı alınarak Wiki'ye aktarılmış.
Graphics Core Next - Wikipedia, the free encyclopedia

Daha sonra Re-Branding işleminde marka ürünü ellemeden, ellemiş gibi yapıp piyasaya sürebilir ki R200 ve R300 serisi Tahiti serisi tamamen bu şekilde piyasaya sürülmüş durumda. Misal, GTX600 ve 700 serisi de Kepler, hatta 770 (kullandığım model), 680'nin re-branding modeli hatta. Fakat arada muazzam bir optimizasyon gelişimi var. Güç tüketimi sabit ve duruma göre azaltılıp frekans ve OC potansiyeli olabildiğince arttırılmış. Ek olarak kartın GPU'su dahili Led aydınlatma kontrolcüsüne sahip olarak piyasaya sürüldü. Ama aynısını maalesef AMD tarafında göremiyorum. (7000 serisi kartta, 200 serisi karttı da canlı olarak gözlemleme ve deneyimleme şansım oldu. Hatta R9 290 PCS+ montajı bile yaptım.)

Sen DH reklamını git başka yerde yap. Acaba sponsora yönelik biz mi reklam yapıyoruz onlar mı? Tarafsız izlersen eğer sponsor almasalardı Exper'i, Casper'i, TTNet'i milletin gözüne oya oya sokmazlardı. Daha takip ettiğin ekibi bilmiyorsun, bize gelmiş onu savunuyorsun.

Ek olarak Gigabyte, Sapphire, Galax ve EVGA daha ürünlerinin arkasında durup incelemeye ürün göndermediler bile. Gigabyte marka ürünleri gidip elimizle ya biz gittik satın aldık ya da nVidia tarafından (o da mimari güç tüketimi karşılaştırması için) gönderilen OEM ürünlerdi. Sana daha önceden de dediğim gibi oradan oturup atıp tutması kolay.

@Egehan Orçun
Ek olarak, dediğim Tahiti ve Tonga olayına destek veren bir test daha. Testi yapan site: hardware.fr
http://www.hardware.fr/getgraphimg.php?id=46&n=1

@SypeR Hocam konumuzdan sapıyoruz biraz. Benim yapmak istediğim şey "rebranded" ürünleri tartışmak değildi. Konuşmama bu tarz ürünlerden bahsettiğinizi anladığımı anlatmak amacıyla öyle başladım. Benim görmek istediğim, varsa farklı kaynaklar ile F.L ve DX. desteklerini araştırmak. Bu konu ile ilgili sizin ortaya koyduğunuz verilerin, alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek buraya sunulmasını istemiştim. Ben burada gayet güzel bir fikir alışverişi yaptığımızı düşünüyorum. Farklı şeyler düşünüyor olmamız gayet normal, çünkü ortada "işte buyrun budur." denilecek bir kaynak yok. Bu yüzden farklı görüşlere saygılı olmak durumunda herkes.

@JaroxJamaica Gtx 970'de, görmek istediğimiz gibi açık bir şekilde yazılmış. Zaten 12.1 olduğuna herkes hem fikir çünkü net bir şekilde yazılmış. Ancak diğer 2 kart hakkında siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence hiç açıklayıcı olmamış. 770, sadece API' yı destekliyor olabilir yazılandan öyle bir sonuç çıkıyor. Fermi kartlar zaten tam bir muallak. Bence onların DX. 12 ile beraber çalışamama ihtimalleri var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…