Arkadaşlar ekran kartı ısınıyor dedik tamam da belki işlemci 4.5 GHZ desteklemiyordur ne biliyim şimdi 12 saat prime95 testine bırakmıştım 2 3 oyun kurarken film izliyordum alttan pc reset atmıştı ekran kartı daha takılı değildi
@Recep Baltaş Recep bey sorunu çok kısa özetlemek istiyorum size, öncelikle sistem gereksinimlerim.
Radeon Yazılım Sürümü - 15.12
Radeon Yazılım Sürümü - Crimson
Grafik Yonga Seti - AMD Radeon (TM) R9 380 Series
Bellek Boyutu - 4096 MB
Bellek Türü - GDDR5
Çekirdek Saati - 1040 MHz
Windows Sürümü - Windows 10
Sistem Belleği - 8 GB
CPU Türü - Intel(R) Pentium(R) CPU G3258 @ 3.20GHz (4,5 GHZ O.C.) 53 derecede stabil Prime95 ile 12 saat yordum hiç sıkıntı yapmadı.
Öncelikle PSU yetersiz olduğunu fark ettim en yakın zamanda değiştiricem ama ekran kartının bu kadar ısınmasının suçlusu PSU mu tam emin olamadım, sonuçta oyunu ultra 2K da 40-50 fps arasında açıyor ve kasa aşırı derecede ısınıyor, ekran kartının ısısı kasaya dağılıyor ve kasanın duvarlarına kadar ısıtıyor. Ekran kartına el değmiyor. Kasanın içine 3 tane fan 1 arkada 1 de yanda olmak üzere 2 tane egzoz fan yaptım, birde ön tarafa hava alması için yerleştirdim. Ama nafile yinede kasa aşırı ısınıyor. Kasamın modeli "Everest ice box 917" PSU bilgilerini yukarıda arkadaşlarla paylaşmıştım. Şimdi benim PSU değişince bu ısınma sorunu ortadan kalkacak mı ?