R9 380X Boşta 45 derece normal mi?

Codegen Sx600 600w 80+ Aktif Pfc 14cm Ledli Fan Powersupply 003 - n11.com bu ürün nasıldır sizce

para biriktirip dediğimi al bence yoksa sistem vefat eder :D
oyunun çözünürlüğünü düşürdüm düşük halinde 1 saat 45 dakikadır oynuyorum sorun çıkmadı, sisteme zarar veriyormuyumdur ?

Codegen SX500 500W 80+ Aktif PFC 14cm Ledli Fan Fiyatı bunu almak daha makul olur. bence fazlasıyla yeter bu PSU

Güç kaynağınız yetersiz geliyor, 264 Watt güç verebiliyor. Sadece ekran kartınız 190 Watt harcıyor, güç kaynağını değiştir.
bu arada PSU'nun 1 adet 6 pin bağlantısı vardı. Bende molex ile 2. 6 pin bağlantısını yaptım ordan da bir güç kaybı yaşıyorum sanırım.

Codegen Sx600 600w 80+ Aktif Pfc 14cm Ledli Fan Powersupply 003 - n11.com bu ürün nasıldır sizce

oyunun çözünürlüğünü düşürdüm düşük halinde 1 saat 45 dakikadır oynuyorum sorun çıkmadı, sisteme zarar veriyormuyumdur ?

Codegen SX500 500W 80+ Aktif PFC 14cm Ledli Fan Fiyatı bunu almak daha makul olur. bence fazlasıyla yeter bu PSU

bu arada PSU'nun 1 adet 6 pin bağlantısı vardı. Bende molex ile 2. 6 pin bağlantısını yaptım ordan da bir güç kaybı yaşıyorum sanırım.
Her PSU üzerinde yazan gücü vermeyebilir ancak veriyorsa codegen'in PSU'ı alabilirsin tabiki sana kalmış.

Sana önerim Zalman LX 500W veya 600W olan modelini alman. Ayrıca çok sessiz. Şuan 600W olanı kullanıyorum R9 280X ile bir problem çıkmadı. 12 Volt kanalından 540W veriyor. 500W versiyonu ise 440W veriyor diye biliyorum.
Bana PSU PC'nin gücünü karşılamıyor gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ekran kartı ısınıyor dedik tamam da belki işlemci 4.5 GHZ desteklemiyordur ne biliyim şimdi 12 saat prime95 testine bırakmıştım 2 3 oyun kurarken film izliyordum alttan pc reset atmıştı ekran kartı daha takılı değildi

@Recep Baltaş Recep bey sorunu çok kısa özetlemek istiyorum size, öncelikle sistem gereksinimlerim.

Radeon Yazılım Sürümü - 15.12
Radeon Yazılım Sürümü - Crimson
Grafik Yonga Seti - AMD Radeon (TM) R9 380 Series
Bellek Boyutu - 4096 MB
Bellek Türü - GDDR5
Çekirdek Saati - 1040 MHz
Windows Sürümü - Windows 10
Sistem Belleği - 8 GB
CPU Türü - Intel(R) Pentium(R) CPU G3258 @ 3.20GHz (4,5 GHZ O.C.) 53 derecede stabil Prime95 ile 12 saat yordum hiç sıkıntı yapmadı.

Öncelikle PSU yetersiz olduğunu fark ettim en yakın zamanda değiştiricem ama ekran kartının bu kadar ısınmasının suçlusu PSU mu tam emin olamadım, sonuçta oyunu ultra 2K da 40-50 fps arasında açıyor ve kasa aşırı derecede ısınıyor, ekran kartının ısısı kasaya dağılıyor ve kasanın duvarlarına kadar ısıtıyor. Ekran kartına el değmiyor. Kasanın içine 3 tane fan 1 arkada 1 de yanda olmak üzere 2 tane egzoz fan yaptım, birde ön tarafa hava alması için yerleştirdim. Ama nafile yinede kasa aşırı ısınıyor. Kasamın modeli "Everest ice box 917" PSU bilgilerini yukarıda arkadaşlarla paylaşmıştım. Şimdi benim PSU değişince bu ısınma sorunu ortadan kalkacak mı ?

Arkadaşlar ekran kartı ısınıyor dedik tamam da belki işlemci 4.5 GHZ desteklemiyordur ne biliyim şimdi 12 saat prime95 testine bırakmıştım 2 3 oyun kurarken film izliyordum alttan pc reset atmıştı ekran kartı daha takılı değildi

@Recep Baltaş Recep bey sorunu çok kısa özetlemek istiyorum size, öncelikle sistem gereksinimlerim.

Radeon Yazılım Sürümü - 15.12
Radeon Yazılım Sürümü - Crimson
Grafik Yonga Seti - AMD Radeon (TM) R9 380 Series
Bellek Boyutu - 4096 MB
Bellek Türü - GDDR5
Çekirdek Saati - 1040 MHz
Windows Sürümü - Windows 10
Sistem Belleği - 8 GB
CPU Türü - Intel(R) Pentium(R) CPU G3258 @ 3.20GHz (4,5 GHZ O.C.) 53 derecede stabil Prime95 ile 12 saat yordum hiç sıkıntı yapmadı.

Öncelikle PSU yetersiz olduğunu fark ettim en yakın zamanda değiştiricem ama ekran kartının bu kadar ısınmasının suçlusu PSU mu tam emin olamadım, sonuçta oyunu ultra 2K da 40-50 fps arasında açıyor ve kasa aşırı derecede ısınıyor, ekran kartının ısısı kasaya dağılıyor ve kasanın duvarlarına kadar ısıtıyor. Ekran kartına el değmiyor. Kasanın içine 3 tane fan 1 arkada 1 de yanda olmak üzere 2 tane egzoz fan yaptım, birde ön tarafa hava alması için yerleştirdim. Ama nafile yinede kasa aşırı ısınıyor. Kasamın modeli "Everest ice box 917" PSU bilgilerini yukarıda arkadaşlarla paylaşmıştım. Şimdi benim PSU değişince bu ısınma sorunu ortadan kalkacak mı ?
Yandaki fan ekran kartına hava vermelidir yani egzost olarak kullanılmamalıdır. PSU değiştirilince sorun büyük ihtimal ortadan kalkacaktır ama çok fena darboğaz yaşarsınız G3258 ile.

Yandaki fan ekran kartına hava vermelidir yani egzost olarak kullanılmamalıdır. PSU değiştirilince sorun büyük ihtimal ortadan kalkacaktır ama çok fena darboğaz yaşarsınız G3258 ile.
oyunları 2K da test ettim yani 45 dakika 1 saat kadar dayanıyor reset atmadan 2K da, evet darboğaz yaşanmıyor değil ama öyle abartılacak kadar büyük bir darboğaz yok arada çok küçük belirli belirsiz düşmeler oluyor onlar o kadar sorun olmaz benim için. Sonuçta sistemi toplarken elimde olan parayla alına bilecek en iyi pc denilebilir 1550 tl civarında topladım indirim kuponlarıyla 1 hafta önce

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı