R9 380X FPS Sorunu BF4, Ets2, The Forest, TheCrew

Hüseyin bal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın bir zamanda R9 380x aldım. Fakat oyunlarda çok düşük FPS'ler alıyorum.
The forest'cok dusuk ekran kartlarıyla bile 60 FPS veren bir oyun fakat ben ultra ayarlarda 30 40 civarı alıyorum.
Bf4 bu ekran kartı ultra ayarlarda 90 110 FPS verıyor bu oyunda ben ise high 25 35 arası.
Ets2 ultra ayarlarda 60FPS almam gerekirken 20 25 FPS alıyorum.
The crew zaten başlı başına 20 25FPS.
Msı AfterBurner kullanırken bu oyunları oynarken RAM kullanımı yüzde 70 civarı oluyor. (BF4'de 85)
İşlemci sıcaklıgı 70-75.
Ekran kartı (40 50)
İşlemci kullanımı sureklı değişiyor 0 100 99 40 100 değişiyor.
Bu durumun sorunu nedir ? Neden kaynaklanır ?

Eğer darbogaz kaynaklıysa ki bu kadar darbogaz yiceğimi sanmıyorum. 70 80 FPS darbogaz sanmıyorum.
Q9550 Asus'un bir anakartı 16GB RAM destekleyen 4 slot bır anakart alacagım 200 liraya. Fazla da bütçem yok açıkçası. ? Önerilerinizi tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun kesinlikle darboğaz. Böyle bir işlemci böyle bir erkan kartı için çok zayıf.

Darboğaz yaşıyorsunuz, en kısa zaman içinde güncel 6. Nesil Intel Core işlemciler almanı ve onla uyumlu RAM ve Anakart almanı öneririm yoksa o işlemci R9 380X için çok çok çok yetersiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…