R9 380x Model Seçimi

Raizax

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar.

Kendim Technopat'ın rehberlerinden ve formlarından araştırdığım kadarıyla kendim bir masa üstü bilgisayar kuracağım. Bütçem 3200 tl'dir (Monitör vs dış aletler hariç). Ekran kartımı seçtim R9 380x modeli fakat kararsız kaldığım konu hangi marka olması. Yarın almak istiyorum bütün parçaları. Sizlerin de görüşlerinizi almak istiyorum. NOT: Eğer isteyen olursa diğer alacağım parçaları da yazarım hep beraber yorumlayabiliriz. :)

- Sapphire Amd Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (11250-01-20G)

Link: Sapphire Amd Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDDR5 Fiyatı

- Asus R9 380X STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12

Link: Asus R9 380X STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
 
Sorunuza ek olarak MSI r9 380 4gb versiyonunuda ben ekliyorum. Cevap verenler bunada cevap verirse teşekkür ederim. ( 100 lira + xsplit gamecaster programı için o modeli düşünüyorum. ). Overclock ile 380x taban değerlerine ulaşmam benim için yeterli olacak ama vermişken biraz daha ver 380x al derseniz sapphire modeline yönelcem. Asus modeli fiyat performans açısından çok düşük, elpida bellekleri bulunuyor ( msi ve sapphire hynix marka belleklere sahip olması gerekiyor. ) buna ek olarak küçük kardeşi r9 380 gibi Auto-Extreme teknoloji ile üretilip üretilmediğide belirtilmemiş.
 
Benim tavsiyem MSI'dan yana olacaktır. Eğer kullanacağınız kasa yeterli boyutlarda ise(isterseniz ön tarafta eğer varsa sabit disk yuvalarını kaldırabilirsiniz. Bu seçeneği unutmayın) geniş ve iyi fan sistemi ile bence asus'dan daha iyi. Fiyat olarak da biraz daha ucuz. Fakat çok fazla bir artı sağlamaz. Sonuçta önemli olan karın mimarisi ve aynı modelden bahsediyoruz.
 
Strix soğutma konusunda çok başarılı hatta bağzı durumlarda msi gaming seriisinden iyi soğuttu oluyor. Bence asusun strix modelini seçin, ayrıca bir sapphire kullanıcısı olarakta bu markanında fena olmadığını belirteyim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı