R9 390 Oyunlarda Ekran donma sorunu

Erkan Harun

Hectopat
Daha fazla  
Benim problemim başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım R9 390. Oyunların bekleme ekranlarında 999 FPS görebiliyorken oyunda maximum 100 120 FPS görüyorum daha önceleri 300 görmüşlüğüm oldu fakat onda da başlıktaki problem meydana geldi. Açacak olursak 3 4 saatlik bir oyun sonrası ekran birden donuyor kasa fanları çalışmaya devam ediyor. O an kulaklıkta hangi ses varsa takılı kalıyor ve problem reset atmadan çözülmüyor. Bu problemin çözümü ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Garantileri devam ediyor her parçanın fakat stabil çalışırken birden böyle bi problemin çıkmasına anlam veremedim önce sizlere danışmak istedim.

Mainboard : ASUS A88X GAMER
CPU : AMD A10-7700K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G
Graphics Chipset :AMD Radeon (TM) R9 390 Series
System Memory : 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ekran kartını problemli parça olarak öngörmüşsün ama takılmanın sebebi virüsler yada harddiske oluşmu bir bad sector de olabilir bunu anlamanın en iyi yolu olay görüntüleyicisini kontrol etmektir.

Arkadaşım öncelikle işlemci ve ekran kartı arasında büyük bir fark var. O ekran kartına o işlemci hiç olmamış.Zaten ekran kartı işlemci uyumsuzluğundan darboğaz yaşarsın o yüzden fps düşüşleri mutlaka olur .Sorunu na gelirsek öncelikle ekran kartının modeli tam olarak hangisi onuda belirtmelisin.Problem kasa içinde hava akışı iyi olmadığında o ekran kartı aşırı ısınıyor ve kendini kapatıyor 105 dereceye kadar çıkabiliyor ki zaten sende fps limitlerini kaldırmıyorsun anlaşılan .Ayrıyetten driverlarını kontrol etmeni tavsiye ediyorum ve son olarak yukarıda ki arkaşadaşın dediği gibi hardiskinde bad sector olabilir.doku paketlerini açamadığından ekran kitlenebilir veya donabilir.

Arkadaşım öncelikle işlemci ve ekran kartı arasında büyük bir fark var. O ekran kartına o işlemci hiç olmamış.Zaten ekran kartı işlemci uyumsuzluğundan darboğaz yaşarsın o yüzden fps düşüşleri mutlaka olur .Sorunu na gelirsek öncelikle ekran kartının modeli tam olarak hangisi onuda belirtmelisin.Problem kasa içinde hava akışı iyi olmadığında o ekran kartı aşırı ısınıyor ve kendini kapatıyor 105 dereceye kadar çıkabiliyor ki zaten sende fps limitlerini kaldırmıyorsun anlaşılan .Ayrıyetten driverlarını kontrol etmeni tavsiye ediyorum ve son olarak yukarıda ki arkaşadaşın dediği gibi hardiskinde bad sector olabilir.doku paketlerini açamadığından ekran kitlenebilir veya donabilir.
Cevap için teşekkürler, ekran kartı modelimi sonda belirttim işlemci ne yönden iyi değil pek anlamadım ekran kartımı defalarca test ettim hiç 100 derece falan görmedi test sırasında sıkıntı çıkmadı bunu da belirtmeliyim. Full tower kasam içerisinde 4 adet fan var 1200 RPM civarı çalışıyorlar sıcaklık problemi olmuyor anlayacağın hdd konusunda bende takıldım 8 aylık bu parçalar bi adet 120 GB SSID ve 2 TB HDD var sistem SSID de dün AMD görüntü bağdatırıcısı yanıt vermeyi durdurdu diye bi hata aldım. Ne yapmalıyım halen aranıyorum.

Sen ekran kartını problemli parça olarak öngörmüşsün ama takılmanın sebebi virüsler yada harddiske oluşmu bir bad sector de olabilir bunu anlamanın en iyi yolu olay görüntüleyicisini kontrol etmektir.
Virüs yok sistem yeni kuruldu bad sector belki ama onu da olay görüntüleyiciden nasıl kontrol edebilirim bi araştırıp tekrar yazacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı