Öncelikle hayırlı ramazanlar. Toplamda 3700 TL. Elimden geldiğince fiyat-performans sistemi yapmak istedim.
Ramazan bitince almayı düşünüyorum. RX 480 bütçeme uygun fiyatlı olursa onu alacağım ama şimdilik bu var. GTX 1060 aynı şekilde bütçeme uygun olursa onu alacağım. Sizin yorumlarınızı alayım...
Öncelikle hayırlı ramazanlar. Toplamda 3700 TL. Elimden geldiğince fiyat-performans sistemi yapmak istedim.
Ramazan bitince almayı düşünüyorum. RX 480 bütçeme uygun fiyatlı olursa onu alacağım ama şimdilik bu var. GTX 1060 aynı şekilde bütçeme uygun olursa onu alacağım. Sizin yorumlarınızı alayım...
Z170 anakartlar daha dayanıklı olduğu için z170 olmasını istedim.
Bildiğimiz üzere z chipsetli anakartlar b ve h chipsetlilere göre daha iyi iletim sağlar.
Anakartta Asus kalitesi en iyi olduğu için ve daha güvenli olduğu için Asus seçtim.
Bir de unutmatylım ki ne kadar oyun bilgisayarı toplasakta o parçaların hepsi anakarta bağlıdır anakartta oluşabilecek herhangi birşeyden tüm parçalar etkilenir o yüzden elimizden geldiğince bütçemiz ölçüsünde en güvenli anakartı almalıyız.
Evet ama daha dayanıklı ve sağlam bir anakarta (z chipsetli) bütçe yeterken h chipsetli alınması mantıksız.
Bir de h170 anakartlar 387 TL den başlarken z170 chipsetli olanlar 398 TL den başlıyorlar.Yani aradaki 10 TL farkı aldırmdan z chipsetliler seçilmeli.(lga 1551+ddr4+midi tower) olanlar için konuşuyorum
Zaten z chipsetli anakartların h chipsetli anakartlardan daha iyi olduğu açıkça ortadadır.
Kardeş ben o SSD ye sistem kuracağım evet 240 GB yeterlidir sistem kurmak için ama ben oraya en çok oynadığım oyunları atacağım ve bu oyunlar 5-10 GB boyutunda oyunlar olmayacak çoğunlukla 20-60 GB arası olacak.
Yani anlayacağın maksimum 75 GB sistem dosyaları olur.
Geriye kalan 400 GB da bana kalacak.
Tabiki de diğer oyunlarım harddiskte kalacak oynayacağım zaman SSD ye atacağım.