R9 390 vs GTX 970?

VRAM, Bit, çekirdek hızı, bellek hızı dışında render performansını etkileyen başka etkenler de var (shading units, texture mapping units, render output processors, floating-point performance, pixel rate...) Bunlardan hiç söz edilmemiş bu konuda bilgisi olan biri daha iyi yardımcı olacaktır. Bir de kullanacağınız programları söylerseniz ona göre de durum değişebiliyor. Ama tahminimce R9 390 daha iyi performans verecektir.( R9 390 vs GTX 970 )

Kartların markasına karar verirkende bu liste işinize yarayabilir.

VRAM, Bit, çekirdek hızı, bellek hızı dışında render performansını etkileyen başka etkenler de var (shading units, texture mapping units, render output processors, floating-point performance, pixel rate...) Bunlardan hiç söz edilmemiş bu konuda bilgisi olan biri daha iyi yardımcı olacaktır. Bir de kullanacağınız programları söylerseniz ona göre de durum değişebiliyor. Ama tahminimce R9 390 daha iyi performans verecektir.( R9 390 vs GTX 970 )

Kartların markasına karar verirkende bu liste işinize yarayabilir.

Kullanacağım programlar ağırlıklı olarak 3d programlar. 3ds max ve cinema 4d bunlarla alakalı motion graphic işleriyle ilgileniyorum. Ve bunun yanında After fx ve olmazsa olmaz photoshop ağırlıklı olarak kullandıklarım bunlardır.

Profesyonel render ve çizim programı için kullanılacaksa ve bilgisayar sabahtan akşama kadar açık kalacaksa Nvidia öneririm ama çok profesyonel olmayan çizimler yapacaksanız ve arada oyun oynayacaksanız AMD alabilirsiniz. Nvidia çizim ve render'de biraz daha AMD kartlara göre öneg geçiyor bunu FanBoy olarak söylemiyorum kesinlikle kullandığım için söylüyorum. Bilgisayarla hobi olarak uğraşıyorum şu an hali hazırda evde kullandığım R7-370, R9-390X, GTX750Ti, GTX970, GTX980'li sistemler var. Dolayısıyla oyun oynanmayacak ise kesinlikle Nvidia diyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı