Bu anakart ile yaklaşık fiyatlarda 'ikinci el olarak' MSI X470 Gaming Pro ve ASUS Prime X470 Pro gibi anakartlar var. Yine bu fiyat aralığında teşhir ürünü (ya da hazır sistemden çıkma, bilmiyorum, aktif kullanılmadığı söylenmekte) olarak ASRock B550M Phantom Gaming 4 buldum. 2 tanesinin ikinci el ve garanti kapsamları olmadıklarını hesaba katarak, Gigabyte'ın DS3H'si bu grup içerisinde yeterince sağlam ve yeterli çözüm diyebilir miyiz? Çok iyi anakart gibi görünüyor ama benim kullanım amacıma göre en bariz eksisi 51-52mm bir GPU taktığım anda diğer slotların kullanılamayacak olması, yanılıyor muyum? Fiyatı 4-5 binlere vardırmadan, önerebileceğiniz D3sh ile benzer kalitede, sıfır olarak, ATX bir seçenek var mı? Gerçi, piyasada öyle kart kaldı mı diye sormak belki daha mantıklı olacak!
Şöyle bir tablo buldum internette:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-cw7A2MDHPvA-oB3OKXivdUo9BbTcsss1Rzy3J4hRyA/ bu çizelgeyi referans alarak bizim iç piyasadaki kartları araştırıyorum. Her ikinizin belirttiği kartı da tier-IV'e atmış fakat buradaki gruplamada çalışmayı yapan kişinin ülkesindeki fiyatlamanın rolü büyük olabilir.
Tavsiyeniz doğrultusunda şu an en uygun B550 seçenek olan Gigabyte DS3H aldım, teşekkür ederim.
Diğer taraftan, anakarta koyacağım işlemci bugün elime ulaştı ve aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi bir dizi kenar pimlerinde belirgin bir yamukluk olduğunu fark ettim. Bu acaba işlemcinin sokete yerleşmesinde ve tabii ki çalışmasında sıkıntılı bir durum, risk yaratır mı? Anakart henüz gelmedi ve şu an elimde AM4 anakart yok test edemiyorum, siparişim yarın gelecek. Duruma göre siparişi iptal edip bu işlemciyi de geri göndermeli miyim, yoksa herhangi bir sıkıntı yok diyebilir miyiz? Teşekkürler.