Yorumlar için teşekkürler, 15K bütçe var ve ağırlıklı olarak rander için kullanacağım çok nadir belirli oyunlarım var, CS:GO ve Valorant gibi. İşlemciye o yüzden ağırlık verdim. Anakart satın alındı gerisi duruyor, önerilere açığım, teşekkürler.
Fractal Design Meshify C Siyah FD-CA-Mesh-C-BKO-TG Fanlı ATX Oyuncu Kasa arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 280 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 280 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 3.477,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Şimdi bir referans noktası olması açısından bir sistem topladım. Hangi parçayı niye seçtiğimi açıklayarak gideceğim. Daha bilgili bir arkadaş rötuşlarsa sevinirim.
Anakartı aldıktan sonra hala 15K bütçe mi var yoksa onunla birlikte mi onu bilemedim.
3900x ile 5900x arasında yüzde 20 fark var ciddi anlamda hissedilir bir fark parasını sonuna kadar hak ediyor. Ram sayısını dual rank olması açısından 4'e çıkardım yüzde 10'a kadar fark yaratabiliyor. Ekran kartı açısından rx570 de kurtarır oynadığınız oyunlar hiç yük bindirmeyen rekabetçi fps oyunları, dolayısıyla 8 GB bir ekran kartına hiç gerek yok. Ancak anakartı aldıktan sonra hala 15K bütçe var ise 5500xt 8 GB da alınabilir. Power supply baş ağrıtmayan yeterince besleyebilecek bir PSU. Arctic Freezer 280 mm, 360 mm olan ile 2 derece fark ediyor o yüzden üst tarafına 280 mm radyatör takılabilen hava akışı iyi olan bir kasa tercih ettim. Cooler Master h500 de aynı işi görür.