R9 3900X sistem için PSU önerisi

Bütçe
15k
Yorumlar için teşekkürler, 15K bütçe var ve ağırlıklı olarak rander için kullanacağım çok nadir belirli oyunlarım var, CS:GO ve Valorant gibi. İşlemciye o yüzden ağırlık verdim. Anakart satın alındı gerisi duruyor, önerilere açığım, teşekkürler.

Edit: hdd gözden kaçmış normal 2 tb olacak
 
Son düzenleme:
Adsız.png





Şimdi bir referans noktası olması açısından bir sistem topladım. Hangi parçayı niye seçtiğimi açıklayarak gideceğim. Daha bilgili bir arkadaş rötuşlarsa sevinirim.

Anakartı aldıktan sonra hala 15K bütçe mi var yoksa onunla birlikte mi onu bilemedim.

3900x ile 5900x arasında yüzde 20 fark var ciddi anlamda hissedilir bir fark parasını sonuna kadar hak ediyor. Ram sayısını dual rank olması açısından 4'e çıkardım yüzde 10'a kadar fark yaratabiliyor. Ekran kartı açısından rx570 de kurtarır oynadığınız oyunlar hiç yük bindirmeyen rekabetçi fps oyunları, dolayısıyla 8 GB bir ekran kartına hiç gerek yok. Ancak anakartı aldıktan sonra hala 15K bütçe var ise 5500xt 8 GB da alınabilir. Power supply baş ağrıtmayan yeterince besleyebilecek bir PSU. Arctic Freezer 280 mm, 360 mm olan ile 2 derece fark ediyor o yüzden üst tarafına 280 mm radyatör takılabilen hava akışı iyi olan bir kasa tercih ettim. Cooler Master h500 de aynı işi görür.

Anakartı çıkardığımızda bu sistem : 13.574 TL
 
Son düzenleme:
Konu çok boşa düşmüş bence tekrar bir konu açıp 15k bütçe ile render sistem toplama adında daha yararlı yeni yorumlar alabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı