Merhaba,
Arkadaşlar yeni topladığım bir sistemde Battlefield 5 ve NFS Payback Ultra ayarlarda oynarken oyun ortalama 20 dakika sonra kapanıyor ve PC resetlenmiyor ancak kendi 2-3 dakika sonra kendiliğinden açılıyor. Güç yönetimden her şeyi ayarladım videoları izleyip ama olmadı. Oyunun uyumluluklarına baktım ve yönetici olarak çalıştır vs yaptım sorun çözülmedi. Origin'den offline yapıp denedim yine olmadı.
Sistem.
Ryzen 3900X.
ASUS 2080 Ti o.c.
MSI MEG Ace X570.
Corsair H100I platinium.
Silver stone ST1 200 platinium 1200W güç kaynağı
Bütün parçalarım yenidir hatta işlemci macununu bile değiştirdim.
Noctua NT-H1 macun kullandım belki sıvı soğutmanın macununda sıkıntı vardır diye ama yok çözüm yok.
CPU Z testinde tam 1 saat 15 dakika 4.1 GHz'de stres testi yaptım işlemci sıcaklığı Max. 70 derece geçmedi.
Aida ve Fury mark ekran kartını 1950 MHz ve 2010 MHz çekirdek hızlarında 2560*1440 8X MSAA'da fanlar sadece %50 çalışarak tam 1 saat 15 dakika stres testine soktum 80 c geçmedi ve bu testlerin hiçbirinde PC kapanmadı. Stabil sonuçlar ortaya çıktı. İşlemciyi 4,3 o.c yaparak CinebencH20 testini 7368 puan alarak kapanmadan tamamladı.
Ama gel gelelim 30 dakika Ultra ayarlarda oyun oynayamıyorum bu esnada 1 TB MP600 M.2 mi sadece 60 derece oluyor diye paso yer değiştirdim anakartta ve sonunda bozdum ve şimdi 30 derece çalışan 256 GB SSD ile de aynı sorunu yaşıyorum sistemsel ve ısınma sorunu oldugunu dusunmuyorum çunku oyunları oynarken ekran kartınıda işlemciyi de silent modda OC yapmadan oynuyorum ekran kartı 65 derece işlemci 55 dereceyi geçmiyor 2 kere format attım aynı oyunları yükledim yine aynı sorun devam ediyor hiç başka oyun ve Ultra'dan aşağı ayarla da denemedim çünkü bu iki oyunu Ultra'da oynamak istiyorum sorun Origin demi yoksa windowstgamı anlamış değilim lütfen bilgisi olan birileri yardımcı olabilir mi?
İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim.