R9 3900X sistem oyun oynarken kapanıyor

wishnem35

Hectopat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Merhaba,
Arkadaşlar yeni topladığım bir sistemde Battlefield 5 ve NFS Payback Ultra ayarlarda oynarken oyun ortalama 20 dakika sonra kapanıyor ve PC resetlenmiyor ancak kendi 2-3 dakika sonra kendiliğinden açılıyor. Güç yönetimden her şeyi ayarladım videoları izleyip ama olmadı. Oyunun uyumluluklarına baktım ve yönetici olarak çalıştır vs yaptım sorun çözülmedi. Origin'den offline yapıp denedim yine olmadı.
Sistem.
Ryzen 3900X.
ASUS 2080 Ti o.c.
MSI MEG Ace X570.
Corsair H100I platinium.
Silver stone ST1 200 platinium 1200W güç kaynağı
Bütün parçalarım yenidir hatta işlemci macununu bile değiştirdim.
Noctua NT-H1 macun kullandım belki sıvı soğutmanın macununda sıkıntı vardır diye ama yok çözüm yok.

CPU Z testinde tam 1 saat 15 dakika 4.1 GHz'de stres testi yaptım işlemci sıcaklığı Max. 70 derece geçmedi.
Aida ve Fury mark ekran kartını 1950 MHz ve 2010 MHz çekirdek hızlarında 2560*1440 8X MSAA'da fanlar sadece %50 çalışarak tam 1 saat 15 dakika stres testine soktum 80 c geçmedi ve bu testlerin hiçbirinde PC kapanmadı. Stabil sonuçlar ortaya çıktı. İşlemciyi 4,3 o.c yaparak CinebencH20 testini 7368 puan alarak kapanmadan tamamladı.
Ama gel gelelim 30 dakika Ultra ayarlarda oyun oynayamıyorum bu esnada 1 TB MP600 M.2 mi sadece 60 derece oluyor diye paso yer değiştirdim anakartta ve sonunda bozdum ve şimdi 30 derece çalışan 256 GB SSD ile de aynı sorunu yaşıyorum sistemsel ve ısınma sorunu oldugunu dusunmuyorum çunku oyunları oynarken ekran kartınıda işlemciyi de silent modda OC yapmadan oynuyorum ekran kartı 65 derece işlemci 55 dereceyi geçmiyor 2 kere format attım aynı oyunları yükledim yine aynı sorun devam ediyor hiç başka oyun ve Ultra'dan aşağı ayarla da denemedim çünkü bu iki oyunu Ultra'da oynamak istiyorum sorun Origin demi yoksa windowstgamı anlamış değilim lütfen bilgisi olan birileri yardımcı olabilir mi?
İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Arkadaslar herseyımı sıfır topladım.

3900X işlemci.
ASUS 2080 Ti OC.
H100 platınıum SE.
MSI MEG Ace X570.
Silver stone 1200W platın ıum.
Corsair Vengeance 3200 MHz beyaz.

Sistemim bu şekilde.
Yaptığım testler işlem ci için GPU Z 1.30 saat Max 65 derece.
FurMark 1.30 saat ekran kartı Max 70 derece.
Powersuplly test etmek ıcın hem cpuz de işlemci hem de FurMark'ta ekran kartını beraber 1.30 stres testine soktum sıcaklıkla 70 dereceyi görmedi ve PC kapanmadı
RAM'lerı hem Windows'un kendı programıyla hem de memteX86 ile test ettim sorun çıkmadı
Icue programıyla MSI mystıc lıght cakısıyor mu acaba dıye ıcue kurmadan denedim.
Sonuçlar aynı oyunu acınca belli bir sure sonra PC kendını kapatıyor RAM ışıkları açık kalıyor ve 5 dakıka sonra kendılıgınden acılıyor kafayı sıyırdım ne arastısamda cozumu bulamıyorum lutfen biri şu sorunumu çözsün 20 bin TL para verdim ve hiçbir oyunu oynayamıyorum sorun nerede uyumsuzluk nerede bir türlü bulamıyorum yapmadığım test araştırmadığım forum kalmadı hiçbirinde çözümü yok çözülemedi PC'yi 3 kere formatladım her şeyi baştan tekrar koydum yine aynı problem rica ediyorum birisi problemime el ATS'ın lütfen şindiden ilginiz ve yardımınız için çok teşekkürler RAM slotlarının yeride değişti yine çözüm yok 4 kere termal macun değişti farklı markalar çözüm yok.

Kapandıktan sonra ışık yanıyor mu?
s1.PNG

Kapandıktan sonra Debug LED'de hangi kod var?
s2.PNG

Kapandıktan sonra EZ Debug LED'de ışık yanmıyor sadece RAM'lerin ışığı açık kalıyor Debug kodda ise kodlar devamlı var PC açıkken de kapadığında da sabit bir kod hatası vermiyor şimdi yeni PSU kablolarını değiştirdim 4 RAM yerine 2 RAM takıp denedim yine kapandı PC yine kapandı.

Şu an PC açıkken Debug kod 52.

Debug kod hatta 57 geriye doğru düşüyor devamlı 50'ye kadar değişiyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20200131-WA0021.jpeg
    IMG-20200131-WA0021.jpeg
    794 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20200202-WA0004.jpeg
    IMG-20200202-WA0004.jpeg
    842 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Evet ilk yan takılıydı denedim sonra tekrar Riser kablosunu geri taktım az önce yine kapandı ışıkların ve numaratörde hiçbir hata kodu veya ışık yanmıyor tek bellek takıp deniyorum, tek bellek oyuna yeter mi bilmiyorum ama.

Debug kod su an 67 ile 62 arası gidip geliyor hatta ekran kartının arkasında kaldığı için fotosunu çekip atamıyorum sana.

Tamamdır PC'yı kapatıp deniyorum biraz sürecek oyun açıp deneyeceğim hemen dönüş yapacağım ilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim.

20 dakikadır sıkıntı yok yalnız dun 2 saat boyunca 3 tane oyun açtım Ultra'da 50 tane Google sayfası açtım PC'de ki bütün programları açtım Battlefield 5'ı sorunsuz oynadım sonra PC'yı kapatıp 2 saat sonra sadece Battlefield açıp oynamaya basladım 20 dakika sonra çat kapandı yine su anlık bir şey yok denemeye devam edeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı