R9 390X Ekran Kartının Yanması

beratçıtır

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Sistem özelliklerim;
  • i5 4690k
  • R9 390x MSI
  • 8(2x4) GB Gskill RAM
  • Z97 Gaming 3 anakart
  • 1TB HDD
İlk başta başıma gelen olayı anlatayım. 1 ay önce bilgisayarımın ekran kartında bir sıkıntı meydana geldi. Bilgisayarın güç tuşuna bastığım zaman ekran siyah olup ekran kartının fanları %100 çalışıyordu. Başta bu olay 3-4 güç düğmesini aç kapa yaparak bilgisayarı açabiliyordum ancak gün geçtikçe bu olay daha felaket bir hal alıp monitöre "no signal detected" hatası da vermeye başladı. 20-30 defa güç düğmesine basarak (bu esnada her düğmeye bastığımda fanlar %100 çalışıp monitör açılmıyor veyahutta no signal detected hatası verip bilgisayar açılmıyordu.) bilgisayarı açabiliyordum. 3 gün önce ekran kartını tamirciye götürdüm ve bugün bana ekran kartımın yandığını söyledi ancak ben buna pek inanmıyorum çünkü her ne kadar beni uğraştırsa da monitörüm açılıp bilgisayar çalışıyordu. Siz değerli büyüklerimden kardeşlerimden bu konu ile ilgili detaylı bilgisi olup beni aydınlatabilecek olan varsa çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımda sıkıntımın olduğunu zaten biliyorum dikkatli okumamışsınız sanırım yazdıklarımı. Tamircinin ekran kartı yandı sözüne binayen olanları anlattım. Gerçekten ekran kartım yandı mı yoksa yanmadı mı ? Bunun bilgisini verebilecek yazabilirse memnun olurum.

Belirttiğim gibi ekran kartım arızalı burası kesin garantisi bittiği için aldığım yere götürdüm servise göndersinler diye ancak ekran kartınız yanmış dediler. Yanmadığından eminim çünkü yukarıda da belirttiğim gibi ne kadar sıkıntı çekersem çekeyim sonunda kasa çalışıp monitöre görüntü gidiyordu.Ancak kasa açılırken fanlar %100 çalıştığı zaman da ekrana görüntü gelmiyordu veya fanlar normal çalışıp monitörde no signal detected hatası veriyordu. İlk aldığım zamanlarda The witcher 3 total war atilla gibi oyunları açtığımda 90 dereceyi görüyordu ancak bu değerleri gördükten sonra zaten lol, legend online oyunu haricinde de bilgisayarımda oyun yok. Yani ekran kartının yanmasına neden olacak bir ısınma sebebiyeti verecek oyunlar vb programlar yok.
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Sistem özelliklerim;
  • i5 4690k
  • R9 390x MSI
  • 8(2x4) GB Gskill RAM
  • Z97 Gaming 3 anakart
  • 1TB HDD
İlk başta başıma gelen olayı anlatayım. 1 ay önce bilgisayarımın ekran kartında bir sıkıntı meydana geldi. Bilgisayarın güç tuşuna bastığım zaman ekran siyah olup ekran kartının fanları %100 çalışıyordu. Başta bu olay 3-4 güç düğmesini aç kapa yaparak bilgisayarı açabiliyordum ancak gün geçtikçe bu olay daha felaket bir hal alıp monitöre "no signal detected" hatası da vermeye başladı. 20-30 defa güç düğmesine basarak (bu esnada her düğmeye bastığımda fanlar %100 çalışıp monitör açılmıyor veyahutta no signal detected hatası verip bilgisayar açılmıyordu.) bilgisayarı açabiliyordum. 3 gün önce ekran kartını tamirciye götürdüm ve bugün bana ekran kartımın yandığını söyledi ancak ben buna pek inanmıyorum çünkü her ne kadar beni uğraştırsa da monitörüm açılıp bilgisayar çalışıyordu. Siz değerli büyüklerimden kardeşlerimden bu konu ile ilgili detaylı bilgisi olup beni aydınlatabilecek olan varsa çok memnun olurum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör etiketlediğim için özür dilerim ancak sizin çok bilgili olduğunuzu bildiğim için söylediğiniz şeyler doğrultusunda ya yeni ekran kartı alıcam ya dediklerinizi yapıp bir şeyler yapıcam. Kısaca sorduğum şudur ekran kartım yanmış mı ? Yanmamışsa ne yapılmalı. Kartın garantisi bittiği için ne yol izlenmel

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı