Aldığınız monitör 1080p diyelim. Yani bir oyunu 1080p de oynayabilir, bir videoyu 1080p de izleyebilirsiniz. Ama bu size yetmedi veya ne bileyim daha yüksek çözünürlük istiyorsunuz. İşte orada Nvidia'da GeForce Experience devreye giriyor (AMD versiyonunu bilmiyorum.) bu yazılımla istediğimiz bir oyunun ayarlarına girip değişim yapabiliyoruz. Burada DSR özelliğini kullanıp oyunun çözünürlüğünü 1920x1080'den değiştirip 3840x2160 yapıyoruz ve artık oyunu 4K oynayabiliyoruz normalde 1080p olan monitörümüzden. Tabii ki 4k monitördeki gibi bir 4k olmuyor ama bir yere kadar geliştiriliyor. Ayrıca uygulamayı düşünüyorsanız ekran kartınızın bunu kaldırabilmesi için güçlü bir ekran kartı olması lazım. Yanlışım varsa affola..Hocam DSR nedir bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz merak ettim.
Çok güzel bir şekilde anlatmışsın.Aldığınız monitör 1080p diyelim. Yani bir oyunu 1080p de oynayabilir, bir videoyu 1080p de izleyebilirsiniz. Ama bu size yetmedi veya ne bileyim daha yüksek çözünürlük istiyorsunuz. İşte orada Nvidia'da GeForce Experience devreye giriyor (AMD versiyonunu bilmiyorum.) bu yazılımla istediğimiz bir oyunun ayarlarına girip değişim yapabiliyoruz. Burada DSR özelliğini kullanıp oyunun çözünürlüğünü 1920x1080'den değiştirip 3840x2160 yapıyoruz ve artık oyunu 4K oynayabiliyoruz normalde 1080p olan monitörümüzden. Tabii ki 4k monitördeki gibi bir 4k olmuyor ama bir yere kadar geliştiriliyor. Ayrıca uygulamayı düşünüyorsanız ekran kartınızın bunu kaldırabilmesi için güçlü bir ekran kartı olması lazım. Yanlışım varsa affola..
monitör 1920x1080p 2k olmuyor mu bunda sorun monitörde mi ?@furkan8954 Monitör 1080p ise kaldırmaz.
kardeş çok güzel açıklama yapmısın ama nvidia geforce expe giriyorum mesela cs go 2k yapmak istiyorum bu yazı çıkıyor nvidia geforce expe optimum ayarlar uygulanmıyor diye ne yapmam lazımAldığınız monitör 1080p diyelim. Yani bir oyunu 1080p de oynayabilir, bir videoyu 1080p de izleyebilirsiniz. Ama bu size yetmedi veya ne bileyim daha yüksek çözünürlük istiyorsunuz. İşte orada Nvidia'da GeForce Experience devreye giriyor (AMD versiyonunu bilmiyorum.) bu yazılımla istediğimiz bir oyunun ayarlarına girip değişim yapabiliyoruz. Burada DSR özelliğini kullanıp oyunun çözünürlüğünü 1920x1080'den değiştirip 3840x2160 yapıyoruz ve artık oyunu 4K oynayabiliyoruz normalde 1080p olan monitörümüzden. Tabii ki 4k monitördeki gibi bir 4k olmuyor ama bir yere kadar geliştiriliyor. Ayrıca uygulamayı düşünüyorsanız ekran kartınızın bunu kaldırabilmesi için güçlü bir ekran kartı olması lazım. Yanlışım varsa affola..
Kullanmadığım için detayını bilemiyorum kusura bakmayın teorik bilgiye sahibim.monitör 1920x1080p 2k olmuyor mu bunda sorun monitörde mi ?
kardeş çok güzel açıklama yapmısın ama nvidia geforce expe giriyorum mesela cs go 2k yapmak istiyorum bu yazı çıkıyor nvidia geforce expe optimum ayarlar uygulanmıyor diye ne yapmam lazım
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.