R9 390X Marka Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tri-X ve Nitro çok farklı modeller.
Nitro:

Tri-X:

Sadece salt rakamlara bakarak kartlar hakkında değerlendirme yapan hiçbir kıyaslama sitesini dikkate almıyoruz. Çünkü kartın baskı altına girdiği zaman ne yapacağı belli olmaz. Bunun için video testleri paylaşan veya dürüstlüğü kesin olan bench siterini rehber alabilirsiniz. FarCry Primal ilk çıktığında Extremetech gibi siteler GTX 980'in ultra ayarlarda 55 FPS aldığını söylediler ama GTX 970 ile aynı ayarlarda 65 FPS aldık. Taraf tutan ve sadece salt rakamlara bakan siteleri dikkate almıyoruz. Frekans değeri en yüksek GTX 980'i sanırım şu an Zotac veriyor ama bu değerlere rağmen performansı çok iyi değil ve rakiplerinin biraz da olsa arkasında kalıyor.
Buraya da bakabilirsiniz:
Sapphire Üretim ve Malzeme Kalitesi Nasıldır?

Corsair vs650 ile İ5 6500 R9 390x yeterli olur mu?

Hocam ben kesinlikle, Sapphire al hıyar çıkar demiyorum. Fakat MSI'ın önüne geçemez, diyorum. Stok frekansa bakmaz diyorsanız, OC olarak da Msı önde.

Sapphire 750 W istiyor. SAPPHIRE NITRO Radeon™ R9 390X 8G D5 with Back Plate-SAPPHIRE Technology.

Msı 100 W daha az güç tüketiyor. 650 W istiyor. R9 390X GAMING 8G | MSI Türkiye | Graphics card - The world leader in display performance.

Bunun nedeni: Sapphire'in, daha fazla güç tüketen bir mimari kullanması.

Corsair vs650 ile İ5 6500 R9 390x yeterli olur mu?

Eğer Msı R9 390x alacaksan yeterli. Fakat Sapphire R9 390x alacaksan, 750 W gerekiyor.

750 watt sadece firmanın kullanmak için önerdiği PSU'dur. R9 390X'in TDP değeri 275 watt'tır. 12V üzerinden 500 watt veren 550 watt bir PSU ile i5 Skylake ve R9 390X sistemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. O sadece önerilen PSU. Her iki kartın da TDP değeri 275 watt'tır.

Hocam üretici sitelerine bakarsanız. Sapphire R9 390x 375 W, Msı R9 390x 275 W, çekiyor.

Bu ay sonunda alacagim bu sistemi sizce bir eksiği yada uyumsuzlugu var mi parçaların?

Birde 750 w psu bu sistem icin fazlami olur bunun yerine 650+80 bronze bir psu alsam yeterli olurmu olur derseniz 650w+80 bronze bir psu onerirseniz sevinirim

Onun dışında ekran karti sapphire nitro r9 390 bu kart piyasadaki tum oyunlari ultra seviyede acarmi videolar da izledim gayet iyi fps veriyor birde size sorayim dedim neyse arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim bide unutmadan listedeki sistemi aldim diyelim bu sistem gunluk 6 7 saat acik kalsa ayda kac tl elektrik tuketimi yapar?

Dosya Ekleri

• received_225397777818915.jpeg
    56,9 KB · Görüntüleme: 214
MSİ der geçerim

Sapphire R9 390X alın kalan para ile daha iyi anakart, işlemci veya SSD alırsınız. Bu arada bu MSI ne kadar iyiymiş yurt dışında Sapphire'den daha az satıyor AMD tarafında. MSI Nvidia tarafında öneriririm fakat AMD tarafında özellikle Nitro modeliyle birlikte Sapphire daha çok öneriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…