R9 3xx Serisi nasıl olacak?

İlk olarak 380 ve 390 serileri gelecektir.
290 = 380 , 290x = 380x revize edilmiş hali bekleniyor. Tipik AMD politikası. Fiyatlandırma ise nVidia ile benzer olur. 980'den performanslı bir kartı 980'den ucuza alacağınızı düşünmeyin. Mantle ve DX12 ne gibi bir performans artışı sağlayacak bilmiyoruz. Fiyatlandırma da bunun rolü var.

AMD eğer güzel birşeyler ortaya çıkarırsa bilin ki nVidia TI versiyonları ve 990 yolda.

@Wictors konuyla alakasız olduğun burdan belli. R9 300 Serisi tamamen yeni bir seri. HBM bellekler güç tüketiminde azalma vs. sırf adı Amd diye ne kadar ezerim mantığından çıkın siz Nvidia'ya çok para vermeye bayılıyorsunuz sanırım.

@Because Im Batman

Revizyon ne demek bilmek lazım önce tabi, boş adamlık yapıp boş konuşmak kolay, konudan sapmaya gerek yok eski mesajlarıma bakıp nVidia hakkında neler söylediğime bakabilirsin . Buraya teker teker beklenen özellikler ve mimarisini yazmak istemedim. Bazı yabancı sitelerse fiyat aralığı tahmini, beklenen özellikler belirtilmiş. Farkındaysan kesin birşey yok. Beklenen, tahmini vb...

@Floody

AMD 290x serisinde nVidia'nın 3.5GB fiyaskosundan sonra indirime gitti. Türkiye de fiyatlara yansımadı galiba. 300 serisi geldiği zaman hemen bir indirim olmaz ama AMD her zaman ki gibi fiyatlarını olabildiğince düşürecektir. Yeni seri yeni teknolojidir ve 300 serisi bir kart alınması gerektiğini düşünüyorum.

Sadece oyun olarak bakmaya devam edin...
Boş laf sokma çabaları:yerlerde:. Konuyu açan adam oyun performansı olarak sormak istemiş zaten. Render gibi bir olaydan bahsetmiyorum. Nvidia ''Cuda'' teknolojisi sayesinde bir hayli önde fakat bu OpenGL'de R9 290'ın yine yeni yeniden tokatladığı gerçeğini değiştirmiyor. İndirime gidilmeden öncede Türkiye'de R9 290, GTX 780'den bir kaç yüz TL kadar ucuzdu. 900 Serisinin çıkmasına yakın 290X'ler 780'ler ile aynı fiyattaydı. Kartın belleklerine kadar ''revize'' ediyorlar sen düşün. Son olarak;
Boş adamlık yapıp boş konuşmak kolay.

@Wictors

Tabi ki iyidir, fakat ben gtx 750ti ile zannediyorum r7 270'di bu iki kartın arasında karar kılmak durumunda kalmıştım bütçe gereği o açıdan bu soruyu sordum yani ucuzlarsa aynı bütçeye daha iyisini almak için beklemeli miyim bunu öğrenmek istedim ve yanıtınız için de teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı