R9 5900HX laptop donuyor

emretutun

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım donuyor. Örnek veriyorum, anaconda uygulamasından jupyter notebook kullanıyorum ve arkada da Udemy'den tam ekran olarak video izliyorum Alt+Tab atarak video ve jupyter arasında geziyorum. Jupytere bir şeyler yazıyorum videoya bakıyorum aradan 5-10 dk geçiyor ve bilgisayar donuyor ne videodan ses alıyorum ne klavye tepki veriyor ne de mouse tepki veriyor. Mavi ekran da almıyorum bilgisayar dümdüz kalıyor öyle güç tuşundan kapatıp açmam gerekiyor.

Laptop model: ASUS ROG STRIX G513qm hn347.
İşlemci = Ryzen 9 5900HX.
Ekran kartı = RTX 3060 6 GB.
RAM = 16 GB.
Depolama = 1 TB M.2 SSD.
İşletim sistemi = Windows 10 Pro 64 Bit.

İşlemci frekansınız 2.5 3ghz in altına düşüyor ve laptop donuyor aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi

Son düzenleme:
ASUS benden cihazı yollamamı istemişti testlerini yaptıklarında anakartının problemli olduğu ortaya çıktı yeni anakart takıp yolladılar şu an sorun kalmadı.

Garanti kapsamındamıydı cihazınız hocam?
Ücretli yaptıysalar ne kadara yaptılar

Birde gerçekten değiştirdiler mi anakarti değiştirdik diye işlem yapıp gönderiyorlar mış özellikle asus yetkili servisi bunu yapıyormuş. Bu süreçte yaşadıklarınız ile ilgili Detay bilgi verir misiniz hocam aynı laptop var bende demekki kronik sorun bu

Kıymetli cevaplarin için teşekkür ederim sağol var ol aydınlattın beni

Son düzenleme:

Ben herhangi bir ücret ödemedim, garantim vardı. Fatura kesilmiş, yeni anakart için oradan öğrendim. Yaşadığım süreci anlatmıştım, buyurun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç aydır sorunsuz kullanıyorsunuz hocam ve size zahmet olmazsa bios sürümünüz kaç görünüyor şuan. Anakarti değişecek bütçem yok maalesef başka bir yol bulmalıyım. şuan aslında kullanıyorum bilgisayarı işlemci frekansını 3ghz üzerinde tuttukca sorunsuz çalışıyor ama içim rahat değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…