R9 5900HX laptop donuyor

emretutun

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım donuyor. Örnek veriyorum, anaconda uygulamasından jupyter notebook kullanıyorum ve arkada da Udemy'den tam ekran olarak video izliyorum Alt+Tab atarak video ve jupyter arasında geziyorum. Jupytere bir şeyler yazıyorum videoya bakıyorum aradan 5-10 dk geçiyor ve bilgisayar donuyor ne videodan ses alıyorum ne klavye tepki veriyor ne de mouse tepki veriyor. Mavi ekran da almıyorum bilgisayar dümdüz kalıyor öyle güç tuşundan kapatıp açmam gerekiyor.

Laptop model: ASUS ROG STRIX G513qm hn347.
İşlemci = Ryzen 9 5900HX.
Ekran kartı = RTX 3060 6 GB.
RAM = 16 GB.
Depolama = 1 TB M.2 SSD.
İşletim sistemi = Windows 10 Pro 64 Bit.

Garanti kapsamındamıydı cihazınız hocam?
Ücretli yaptıysalar ne kadara yaptılar

Birde gerçekten değiştirdiler mi anakarti değiştirdik diye işlem yapıp gönderiyorlar mış özellikle asus yetkili servisi bunu yapıyormuş. Bu süreçte yaşadıklarınız ile ilgili Detay bilgi verir misiniz hocam aynı laptop var bende demekki kronik sorun bu

Kıymetli cevaplarin için teşekkür ederim sağol var ol aydınlattın beni

Son düzenleme:
Garanti kapsamında mıydı cihazınız hocam?
Ücretli yaptıysalar ne kadara yaptılar.

Bir de gerçekten değiştirdiler mi anakarti değiştirdik diye işlem yapıp gönderiyorlar mış özellikle ASUS yetkili servisi bunu yapıyormuş. Bu süreçte yaşadıklarınız ile ilgili detay bilgi verir misiniz hocam aynı laptop var bende demek ki kronik sorun bu.

Kıymetli cevaplarin için teşekkür ederim sağ ol var ol aydınlattın
Garanti kapsamında mıydı cihazınız hocam?
Ücretli yaptıysalar ne kadara yaptılar.

Bir de gerçekten değiştirdiler mi anakarti değiştirdik diye işlem yapıp gönderiyorlar mış özellikle ASUS yetkili servisi bunu yapıyormuş. Bu süreçte yaşadıklarınız ile ilgili detay bilgi verir misiniz hocam aynı laptop var bende demek ki kronik sorun bu.

Kıymetli cevaplarin için teşekkür ederim sağ ol var ol aydınlattın beni.

Okuduğum kötü yorumdan yola çıkarak tecrübemi aktarıp paylaşacağım.

13.07.2022 tarihinde bilgisayarımda olan kilitlenme-donma sorunu sebebiyle ASUS RMA üstünden başvuru yaptım.

18.07.2022 başvuruyu doğru yapamadığımı düşündüğümden tekrar başvurdum ve beni aradılar kuryenin gelmediğini söyledim tekrar ilettiler (ilk başvurumda mail gelmiş yapmam gerekenler ve hizmet numaram vs. ben görememişim, onu tekrar attılar)

19.07.2022 tarihinde güzelce kutulayarak UPS Kargo ile bilgisayarımı kilitlenme-donma sorunu ile servise yolladım.

21.07.2022 UPS tarafından mail geldi kargomu teslim etmişler.(Tekirdağ'da yaşıyorum ve İstanbul Ümraniye servisine yolladım. ASUS'tan hizmeti sorguladığımda "talebiniz alındı, ürününüzün yetkili servise ulaşması bekleniyor." yazıyor büyük ihtimal kargo ulaştı ancak servise girişi yapılmadı.

22.07.2022 "ürününüz yetkili servise ulaştı ve belirtmiş olduğunuz arızalar inceleniyor."
Akşam saatlerinde SMS olarak da bana bilgi verildi.

25.07.2022 takip numaramdan sorguladığımda "ürünün çıkışı yapılmadan önce son aşamadaki testler uygulanıyor." yazıyor. Herhangi bir arama veya SMS ile ulaşılmadı. Sorunun çözüldüğüne dair bilgim yok.

26.07.2022 onarım durumu sorguladığımda "onarım tamamlanmıştır. Ürünü yetkili servise elden ulaştırdıysanız aynı noktadan teslim alabilirsiniz. Yetkili servise kargo ile ulaştırılan ürünler en kısa sürede taşıma şirketine teslim edilecektir." yazıyor. Herhangi bir arama yok internet üzerinden takibini yaptım. Aksam saatlerinde onarım tamamlandı en kısa sürede kargolanacaktır maili ulaştı.

27.07.2022 cihazım kargolanmış, mail yolu ile takip kodu verildi. UPS'ye göre yarın teslim edilecek.

28.07.2022 cihazım elime ulaştı, kargoda hasar vb. durumla karşılaşmadım. Ürünüm garanti kapsamındaydı bu yüzden herhangi bir ücret ödemedim. İşlem olarak anakart değişmiş fatura kesilmiş testleri yapılıp gönderilmiş.

Sonuç: Şu anlık manzaradan memnunum kargo iyi servis yapması gerekeni yapmış ancak format attım çünkü driverlar sorunlu çıktı ses için olanlar özellikle ben de temiz bir kurulum için format attım şu an sesler de çalışıyor. Servisin driver konusunda daha kapsamlı olmasını isterdim.

Ben herhangi bir ücret ödemedim, garantim vardı. Fatura kesilmiş, yeni anakart için oradan öğrendim. Yaşadığım süreci anlatmıştım, buyurun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç aydır sorunsuz kullanıyorsunuz hocam ve size zahmet olmazsa bios sürümünüz kaç görünüyor şuan. Anakarti değişecek bütçem yok maalesef başka bir yol bulmalıyım. şuan aslında kullanıyorum bilgisayarı işlemci frekansını 3ghz üzerinde tuttukca sorunsuz çalışıyor ama içim rahat değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı