R9 5900HX laptop RDR2 oynarken 94 derece

mhmtayd

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Laptopum ROG STRIX Scar 17 G733qs model, işlemcisi AMD Ryzen 9 5900HX, bilgisayar daha yeni ama RDR2 oynarken işlemci sıcaklığı 94°c oluyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim böyle üst dizey laptop için ısınma fazla değil mi? İşlemci zarar görür mü?

Arkadaşlar merhaba,

Laptopum ROG STRIX Scar 17 G733qs model, işlemcisi AMD Ryzen 9 5900HX, bilgisayar daha yeni ama RDR2 oynarken işlemci sıcaklığı 94°c oluyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim böyle üst dizey laptop için ısınma fazla değil mi? İşlemci zarar görür mü?
Laptop'larda işlemci sıcaklığı 110 dereceye kadar çıkabiliyor diye biliyorum. 94 derece gayet normal bir sıcaklık.

Arkadaşlar merhaba,

Normal gibi. Altı ve yanları hava almalı. Ayırca öyle bir oyunda 100 bile görme gibi bir ihtimalin de var.

-Fanlar maksimuma alınabilir.
-Ses yaparsa Turbo veya özel profil denenebilir.
-Hava çıkışlarını engelleyen cisimleri uzaklaştırın.
-Duvarla mesafeyi açın.
-Düz masada kullanın.
-Bu cihazın macununu yenilemek gibi bir hata yapmayın. Sıvı metal 2 yıldan daha uzun gidiyor ve fabrika çıkışı uygulamayı bozup riske girmeye gerek yok.

Çoğu test maksimum soğutma verimi için belli ayarlarla yapılır.

Arkadaşlar yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Sıkıntıyı çözdüm. FPS'yi 60'a kilitleyip fan ayarını Turbo yapınca sıcaklık 75 C'ye kadar düştü.

Konuyu hortlatmıs oluyorum hocam ama aynı modele sahıp bırını bır turlu bulamamıstım benımkı de Amerika'dan geldı yanı onceden kullanılmıs aynı sorunu yasıyordum şu an Witcher 3 oynuyorum ayarlar en dusukte de olsa en yuksekte de olsa fark etmeksızın 94 derece kalıyor tek cozum 30FPS'ye dusurmek ama o skılde oynamak da hiç zevklı degıl orta grafık ayrında bıle 60FPS yapınca 94 sabıtlenıyor 3080 16 GB ekran kartı da 86 dereceyı falan goruyor termal bakımlarını 6 ayda bır fan macun olarak guzelce yaptırıyorum ama cozum bulamadım en basta benım elıme geldıgınde de sıvı metal vardı ama akmak zereydı adam ıyıkı degıstır mısın yoksa dervelerı yakabılırdı falan dedı macun da kalıtelıydı ama dedıgım gıbı aklıma ne geldıyse yaptım aynı laptopa sahıp olan ya da olmasa da uzman bulamadıgım ıcın sorunumu cozemedım baslarda cok kafama takılıyordu sonucta pahalı laptop ama artık olumune kullanıyorum zaten 2. el cop olursa yarı fıyatına alacağım yenı bir laptop daha ıyı performans verır sankı 30-40k bandında bır laptop gıbı davranıyor cıhaz ne tutuyor ne zorluyor anlamıyorum.fanlar(4400rpm) Ekran görüntüsü 2025-10-29 101816.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı