R9 5900X - 7800XT sistemin eksiği ne?

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar bugün yeni ekran kartı aldım. Ben aktif olarak arka planda 20 Opera sekmesi açık olan bir kullanıcıyım. Sekmelerin 10'unda Bitcoin grafiği tarzı grafikler açık. Kalan 10'unda YouTube Twitter tarzı basit şeyler açık. Ben LoL'de kasma yaşıyorum diye gittim ekran kartı aldım. Oynadım ve sonuç yine aynı. Hala oyunda takılma var, drop var. Arka plandaki her şeyi kapatınca oyun anca o şekilde pürüzsüz oluyor. Bu neden böyle? Bu bilgisayara 150 GB RAM'mi koymamız lazım böyle saçma sapan dünyadaki bütün ekran kartlarının açtığı oyunu oynamak için? Bildiğiniz işkence çekiyorum başım dönüyor oyunu oynarken. AMD'nin başarısızlığı mı var burada? Bu kadar yüksek segment bileşenler alıp bu performans neden? Performans sadece güncel ağır oyunlarla optimizasyon yapılıp FPS değerlerini yüksek gösteren YouTube videoları mı? Bu konuya birisi açıklık getirsin rica ediyorum. RAM'mi eksik? RAM de alacağım. 20 tane basit sekme ile ben kıytırık bir oyun oynayamayacaksam PC sektörü batsın.

1733428120996.png

LoL kasiyor diye ekran karti mi alinir. LoL daha cok islemci uzerine giden bir oyun. Islemcinizin multitasking performansi baya iyi o yuzden islemci degistirmenize de gerek yok. RAM boyutunuz da oldukca yeterli ama acaba aldiginiz RAM turu islemci ile tam uyusmayip darbogaza sebep oluyor olabilir mi? Rica edersem bilgisayariniza taktiginiz RAM marka ve modelini verebilir misiniz? Mumkunse anakartinizi da soylerseniz darbogaz vs. var mi yok mu daha iyi bakabiliriz.

Bende de oluyordu. For honor oynarken, ikinci ekrandaki video donuyor'du format attıktan sonra düzeldi nedense.

Sistem:
Rx 6900 xt
R7 5800x3d
64gb ram

Son düzenleme:
LoL kasiyor diye ekran karti mi alinir. LoL daha cok islemci uzerine giden bir oyun. Islemcinizin multitasking performansi bayağı iyi o yuzden islemci degistirmenize de gerek yok. RAM boyutunuz da oldukca yeterli ama acaba aldiginiz RAM turu islemci ile tam uyusmayip darbogaza sebep oluyor olabilir mi? Rica edersem bilgisayariniza taktiginiz RAM marka ve modelini verebilir misiniz? Mumkunse anakartinizi da soylerseniz darbogaz vs. var mi yok mu daha iyi bakabiliriz.

Şöyle: RAM'ler 4x12

Dosya Ekleri

• IMG_3266.png
    IMG_3266.png
    181 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3267.png
    IMG_3267.png
    303,6 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Oyundayken RAM kullanımı ne kadar oluyor? Burada sorun yazılımsal görünüyor. Yani donanımlarda problem yok. Benim Ryzen 5600 ve RX 7800 XT'de arkada 4 sekme açıkken ayrıca Steam arayüzünde 3 sekme açıkken AC Odyssey oynuyorum, herhangi bir kasma veya donma yaşamıyorum. Sürücüleri, hatta işletim sistemini bir kontrol etmeniz gerek.

Oyundayken RAM kullanımı ne kadar oluyor? Burada sorun yazılımsal görünüyor. Yani donanımlarda problem yok. Benim Ryzen 5600 ve RX 7800 XT'de arkada 4 sekme açıkken ayrıca Steam arayüzünde 3 sekme açıkken AC Odyssey oynuyorum, herhangi bir kasma veya donma yaşamıyorum. Sürücüleri, hatta işletim sistemini bir kontrol etmeniz gerek.

Hocam RAM'ler yarı yarıya kullanımda oluyor. %45-50 civarı oluyor. Ayrı olarak RX 570 8 GB ekran kartımda kasmayı bu kadar hissetmiyordum. RX 7800 XT ekran kartında her 0.5 saniyede bir takılma oluyor. Her şeyi kapatınca arka plandaki kaymak gibi. Ama Alt Tab geçişlerinin ilk anlarında yine de çok takılıyor ve kasıyor. RX 570'de öyle değildi. Format mı hocam buranın ilacı? İşletim sistemindeki sorunu nasıl anlayabiliriz? Sürücüleri vs nasıl kontrol edebiliriz?
Ya da doğrudan geçiş yapılabiliyorsa W11'e geçiş yapayım mı? Benim Windows ucuz satılan Key'lerden alınan Windows.

@French ArKaDaTa

1. Ekran kartı sürücünüzü AMD'nin sitesinden indirin.
  2. AMD Cleanup Utility programını indirin.
  3. Cleanup Utility programını çalıştırın ve sistemin güvenli modda başlamasına izin verin.
  4. Sistem güvenli modda açılırken internet kablonuzu kasadan sökün.
  5. Güvenli modda kendiliğinden işlem başlayacak. Kaldırma işlemi tamamlanınca sistemi yeniden başlatmaya onay verin.
  6. Sistem yeniden başladığında indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücüsünü çalıştırın ve sürücüyü kurun.
  7. İşlem tamamlandıktan sonra internet kablosunu takın ve sistemi yeniden başlatın.
  8. Yeniden başlattıktan sonra tekrar yeniden başlatma talep edebilir, kabul edin.
Ardından tekrar test edin bilgisayarı. En azından ekran kartı sürücüsünü test etmiş oluruz.

Ekran kartı sürücüsü:

( 772 MB olanı indireceksiniz)

AMD Cleanup Utility:

@French ArKaDaTa

1. Ekran kartı sürücünüzü AMD'nin sitesinden indirin.
  2. AMD Cleanup Utility programını indirin.
  3. Cleanup Utility programını çalıştırın ve sistemin güvenli modda başlamasına izin verin.
  4. Sistem güvenli modda açılırken internet kablonuzu kasadan sökün.
  5. Güvenli modda kendiliğinden işlem başlayacak. Kaldırma işlemi tamamlanınca sistemi yeniden başlatmaya onay verin.
  6. Sistem yeniden başladığında indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücüsünü çalıştırın ve sürücüyü kurun.
  7. İşlem tamamlandıktan sonra internet kablosunu takın ve sistemi yeniden başlatın.
  8. Yeniden başlattıktan sonra tekrar yeniden başlatma talep edebilir, kabul edin.
Ardından tekrar test edin bilgisayarı. En azından ekran kartı sürücüsünü test etmiş oluruz.

Ekran kartı sürücüsü:

( 772 MB olanı indireceksiniz)

AMD Cleanup Utility:

Hocam şimdi dediklerinizi yaptım ve tekrardan deniyorum bakalım sonuç ne olacak. Az önce oynadığım oyundan midem bulandı. 80-90 FPS. Alt Tab'lar berbat gecikmeli. Umarım çözebilirim bu sorunu. Yoksa kart iade veya garanti sürecine gidecek. Bilmiyorum kartla mı ilgilidir ancak RX 570 kartım bile çok çok daha iyi performans gösteriyor onu anlamadım.

Hocam şimdi dediklerinizi yaptım ve tekrardan deniyorum bakalım sonuç ne olacak. Az önce oynadığım oyundan midem bulandı. 80-90 FPS. Alt Tab'lar berbat gecikmeli. Umarım çözebilirim bu sorunu. Yoksa kart iade veya garanti sürecine gidecek. Bilmiyorum kartla mı ilgilidir ancak RX 570 kartım bile çok çok daha iyi performans gösteriyor onu anlamadım.

Hocam sonuç aynı. Format atıp Windows 11'e geçmeyi deneyeyim mi? İnanılmaz bir şey ya. Kartın bozuk olma ihtimali?

Son düzenleme:

Hocam sonuç aynı. Format atıp Windows 11'e geçmeyi deneyeyim mi? İnanılmaz bir şey ya. Kartın bozuk olma ihtimali?
Şu haliyle kartı söküp eski kartı takınca sorunlar düzeliyor mu peki?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı