R9 5900X-H150I Elite için Termal macun sürülmeli mi?

phenex

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ryzen 9 5900X işlemcim var ve sıvı soğucu modelim de Corsair iCUE H150I Elite CAPELLIX 360mm. Araştırmalarıma göre sıvı soğutucumda termal macun sürülerek geliyormuş. Ürünlerin kurulumunu gerçekleştirirken soğutucu da var olan macunu silip; yeni termal macunu alıp sürmeme gerek var mı yoksa bu şekilde takıp kullanmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun olarak soğutucuya ne sürüldüğünü bilmiyorum. Ama soğutucum kaliteli diye düşünüyorum. Eğer başka macun sürmeme gerek varsa iyi kalite macun alıp sürebilirim. Ama gerek yoksa da boşu boşuna masraf yapıp da uğraşmayayım diyorum.

Macun olarak soğutucuya ne sürüldüğünü bilmiyorum. Ama soğutucum kaliteli diye düşünüyorum. Eğer başka macun sürmeme gerek varsa iyi kalite macun alıp sürebilirim. Ama gerek yoksa da boşu boşuna masraf yapıp da uğraşmayayım diyorum.
Pek gerek yok, ileride soğutucudan çıkan macun kurursa yeniden alırsın :)

Merhaba arkadaşlar.
Ryzen 9 5900X işlemcim var ve sıvı soğucu modelim de Corsair iCUE H150I Elite CAPELLIX 360mm. Araştırmalarıma göre sıvı soğutucumda termal macun sürülerek geliyormuş. Ürünlerin kurulumunu gerçekleştirirken soğutucu da var olan macunu silip; yeni termal macunu alıp sürmeme gerek var mı yoksa bu şekilde takıp kullanmalı mıyım?

Sürmeni tavsiye ederim. AiO soğutucuların stok macunları genelde ya çok kuru oluyor ya da kalitesiz oluyor. O kadar değerli parçaları almışken bir termal macun uğruna feda etme :)

Sürmeni tavsiye ederim. AiO soğutucuların stok macunları genelde ya çok kuru oluyor ya da kalitesiz oluyor. O kadar değerli parçaları almışken bir termal macun uğruna feda etme :)
Feda ettiği bir şey yok, Corsair H150i Elite alıyor, Çin'li bir markanın 1 W/mK iletkenliğe sahip termal macunu yok içerisinde :)

Evet, belki almak daha önemli olabilir ama herhalde şuan varolanı kullanmak da büyük zarar vermez sanırım.
Bana sorarsan sistemi kur sıcaklık istediğin gibi çıkmazsa adını verdiğim soğutucuyu alır, değiştirirsin. Düşük kalitede macun kullanacaklarını pek sanmıyorum sıvı soğutma için.
Arkadaşın dediği gibi bir yol izlemek daha mantıklı geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı