R9 5900X Prime95 testinde 90 derece oluyor

Bütçe
80.000

sene6666

Hectopat
RAM
32
Anakart
Msi Meg x570 Ace
Merhaba. Sistemi kuralı 2 gün oldu. Ruşen 9 5900X, Corsair H150i Elite Capellix ile boşta 43-44 derecelerde geziyor. Prime95 stres testinde ise 85 90 derecelere kadar sıçrama yapıyor. Belli bir süre 3-5 dakika 85 derece kaldıktan sonra 55-60 derecelere geriliyor. Aynı sistem arkadaşımda var. Onun sistem boşta 33 derece testte 76 dereceyi geçmiyor. Sadece anakartlar farklı. Anakart farkından ısı değişimleri olabilir mi?

Anakart farkından ısı değişimi oluyor mu ?

Son düzenleme:
5 dakika 85 derecede kalıp 60 dereceye düşmesi çok garip geldi bana, bu düşüşün olduğu esnada işlemcinin gücünü kısıtlayan herhangi bir ayar vs. var mı acaba kontrol ettiniz mi? Tam performansta çalışmaya devam ediyorsa düşmemesi yada o kadar yükselmemesi lazım benim bildiğim kadarıyla.

İlk 5 dakika stabil 65 de çalışıyor tam yükte. 5 dakikadan sonra direk 85 e fırlıyor. Stabil 3 dakika 85 den sonra 60 derecelere geriliyor

İlk 5 dakika stabil 65 de çalışıyor tam yükte. 5 dakikadan sonra direk 85'e fırlıyor. Stabil 3 dakika 85'den sonra 60 derecelere geriliyor.

Enteresan. BIOS ayarlarini default yapip sadece XMP açmayi denerdim ben. Belki işlemciyle ilgili bazi ayarlar yanliştir.

BIOS'unuz son surum değilse güncelleyin. Optimizasyon sorunu da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…