R9 5900X RTX 3080 Ti sisteme anakart ve RAM önerisi

whitest

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bu sisteme anakart ve RAM neler alacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ryzen 9 ile bir sistem topluyorsanız X570 ana kart tercih edin.

İyi ana kartlardır ama @Sir Benjamin hocama bırakıyorum açıkçası bu konuyu.

5000D yerine P500a al bir de RM850 yerine Super GD+ alsan daha iyi olur.
RAM ve anakart olarak da bunlara bak:
Anakart bu da olabilir:

Sanırım gaming plus daha kaliteli,o alma sıramda ilk listemde...Teşekkür ederim.
5000D yerine P500a al bir de RM850 yerine Super GD+ alsan daha iyi olur.
RAM ve anakart olarak da bunlara bak:
Anakart bu da olabilir:
Sanırım bu anakart tavsiye ettiklerinden daha iyi değil mi? Attığın RAM'de güzel duruyor.Fakat RAM'İ 4400mhz alsam daha mı iyi olur?

Sanırım Gaming Plus daha kaliteli, o alma sıramda ilk listemde...teşekkür ederim.

Sanırım bu anakart tavsiye ettiklerinden daha iyi değil mi? Attığın RAM'de güzel duruyor. Fakat RAM'i̇ 4400MHz alsam daha mı iyi olur?

Bildiğim kadarıyla Tomahawk daha iyi bir de attığım RAM'de OC potansiyeli var çok OC ile bayağı yükseltirsin MHz'i.

Bildiğim kadarıyla Tomahawk daha iyi bir de attığım RAM'de OC potansiyeli var çok OC ile bayağı yükseltirsin MHz'i.

Evet, 4800MHz'ye kadar çıkıyormuş. RAM'i 2 adet 2x8 olarak attığını almayı düşünüyorum. Teşekkürler...

Gaming Plus ısınan bir anakart, Aorus Elite de 80 dereceleri aşıyor R9 ile.

X570S Torpedo'nun sıcaklık testleri yoktu en son.

B550 anakart da olur, X570'in B550'den veri yolu ve USB port desteği harici pek de farkı yok.

Anakart için B550-A Pro bile alsa yeter o sisteme, uyguna yoksa B550 Tomahawk ve Gaming Edge'e kadar çıkabilir.

B550 anakart da olur, X570'in B550'den veri yolu ve USB port desteği harici pek de farkı yok.

Anakart için B550-A Pro bile alsa yeter o sisteme, uyguna yoksa B550 Tomahawk ve Gaming Edge'e kadar çıkabilir.
That's why you should give this topic into a master's hands...

Kojiro öz abime teşekkür etmekle beraber bir not daha geçeyim, 5000D yerine Phanteks P600S daha iyi olur.

P600S'ten sonra Arctic LF II 360 modelinden bulabilirsen üst tarafa montajlarsın. Olur elinde hem ses yalıtımlı hem de performanslı termal parçalar.

RM850'ye yakın fiyattan Core Reactor 850 bulursan ona yapış, RM850X de olur.

Öncelikle teşekkür ederim sağlam detaylar için...Anakart için 7-8k'ya kadar çıkabilirim.Daha üstün model önerebilir misin?ve RAM tercihini merak etmekteyim.
Kojiro öz abime teşekkür etmekle beraber bir not daha geçeyim, 5000D yerine Phanteks P600S daha iyi olur.

P600S'ten sonra Arctic LF II 360 modelinden bulabilirsen üst tarafa montajlarsın. Olur elinde hem ses yalıtımlı hem de performanslı termal parçalar.

RM850'ye yakın fiyattan Core Reactor 850 bulursan ona yapış, RM850X de olur.
Kasa ve sıvı soğutıcularını aldım.Videoyun tavsiyesi üzerine seçtim o parçaları,pişman olmayacağımı düşünmekteyim.Teşekkürler ilgin için :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı