Çözüldü R9 5900X sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

pizzaparker

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill DDR4 3600MHz 32 GB (4x8)
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Pro
Ekran kartı
GIGABYTE RTX3070 8GB GAMING GV-N3070GAMING OC-8GD
Anakart
ASUS ROG Strix B450-E
İşlemci
AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor
Merhabalar. Bu bilgisayarı 2021 Ocak ayında almıştım. İlk kullanmaya başladığımda da sürekli mavi ekran veriyordu. Sonra format attım 3 4 ay vermemeye başladı ama şimdi tekrar başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm

Nereden anladınız? Tamam bellekle alakalı ve MMU kaynaklı olabileceğini düşünüyor olabilirsiniz fakat işlemcinin fazla sıkı takılmasından dolayı bile olabilecek bir hata bu.

@pizzaparker Samsung Magician'ı kaldırın ve sanal belleğinizi kapatıp sistemi yeniden başlatıp ardından geri açın. Sonucu bildirirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• MemTest86-Report-20220221-081559.pdf
    45,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Açık konuşmak gerekirse arşivin içindeki tüm dump dosyalarını analiz etmedim zira arasında geçen aydan kalan dumplar da vardı fakat son hatalarınız bu yazdığım şekilde çözülmeli. Artık sonucu bildirmenizi bekleyeceğiz

Teşekkür ederim hocam şu an ayrıyeten Memtest yapmaktayım. Sabah açık bırakıp çıkmıştım 32 GB RAM olunca bitmiştir yüksek ihtimalle, sonucunu da paylaşıyorum.

Usta açtım kapattım çözülmedi. Yeni hatalar yedi 2 adet.

Son düzenleme:

Kardeşim lütfen işlemcinin pinlerini kontrol eder misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzerinden uzun zaman geçmiş, başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Yeni minidump dosyalarınızı paylaşmanız gerekmekte.

Usta bak baştan başlayalım anladığım kadarı ile sorunun RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşünüyorsun ve elde başka seçenekte yok gibi senin ifaden ile ve RAM hatalarında RAM'i değiştirmekten başka çare yok diye biliyorum haksız mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…