Çözüldü R9 5900X sistem Memtest86 XMP açık oldugunda hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Yaklaşık 1 aydır bu RAM'lerle uğraşıyorum sistemimi aylar önce Intel'den Ryzen'e geçirdim. Başta bir problem veya sıkıntı yaşamadım. Son 1 aydır BSoD'larla cebelleşiyorum. 4 Slot RAM'im var. Hepsi aynı model ve aynı değerlerde calısıyor konunun aşagısına sistem özelliklerimi bırakacagım. Memtest86'da tek tek test ettiğimde XMP kapalı iken hiçbir slotta sorun yok. 0 error ile geçiyor. XMP açık iken 2 stick 15-20K'ye varan error veriyor. Aynı ayarlar ile 2 stick yine 0 error ile geçiyor. HTML ekleri aşagıda. Corsair global Support ile konuştum. Bana en son verdiği cevap "XMP olmadan çalışıyorsa sorun RAM'lerde değildir" oldu. Anlam veremiyorum, sebebi başka ne olabilir öyleyse? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem;
CPU: Ryzen 9 5900X
Anakart: Gigabyte Aorus B550 Pro AC
RAM: 4x8 Corsair Vengeance RGB Pro 3000MHz CL15

Dosya Ekleri

• 2slotduzgun.pdf
    73,1 KB · Görüntüleme: 108
  • Corsairglobal.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 77
  • fail ram1.pdf
    180,7 KB · Görüntüleme: 214
  • fail ram2.pdf
    180,6 KB · Görüntüleme: 280
Çok anlamadıgım için soruyorum öyleyse niye herkes 3600MHz 3800MHz alıyor? Uygun bir anakartla 3000 ve 3200MHz alıp voltajlayarak böyle kullanmaları daha mantıklı değil mi bu üreticilerin yaptıgı bir düzenbazlık falan mı? Benim icin 3200MHz'de kullanmamımı önerirsiniz yoksa daha fazla arttırmalı mıyım oyun amaçlı kullanıyorum ben genelde PC'yi

Sizin şansınız yaver gitmiş. Normalde sizde şuan olan Hynix CJR çip 3000 MHz CL15 ramden çıkmaz, yani çıkar ama düşük ihtimal, size çıktığı için 3733 mhz yapabiliyorsunuz isteseniz. Insanlar daha iyi çip gelsin diye XMP'si daha iyi ram alıyor çünkü XMP iyi oluca XMP çalışabilsin diye mecbur iyi çip koyuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…