R9 5900X sisteme RAM önerisi

D.OC.P ve XMP aynı nanenin farklı renkleri. Mimari farkı yok arada. Uyumluluğun BIOS güncellemesi ile düzelmesi ne işlemci ile alakalı ne de RAM ile. Anakart ile alakalı bir durum bu. Sorun ne AMD'de ne RAM'de yani.

Ayrıca 5900X 2.5 sene önce çıkmış bir işlemci. BIOS beklemelik bir durum yok yani.

EXPO olayına gelince, EXPO zaten D.OC.P, XMP gibi RAM hız aşırtma olayı. DDR5 sistemler için geliştirilmiş yeni teknoloji. Havalı bir isim vermişler hepsi bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütün parçaları yavaş yavaş topladım ve indirimden aldım hepsini. O yüzden bir tek RAM kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hogwarts Legacy RAM anlamında gerçekten saçma derecede canavar. Optimizasyonla ilgili sorunlar olduğunu düşünüyorum. Bu duruma herkes çok şaşırıyor, bir standart değil; şaşırılan bir durum zaten. Ben 16 GB RAM ile sorunsuz oynadım ama tabi oyun 24 GB falan istiyor. Last of Us P1 ise PC'ye çok çok sıkıntılı portlanmış bir oyun ve optimize edilmesi gerek ölçüt olarak kabul etmiyorum. Geri kalan oyunlarda da 1-2 FPS falan gördüm ben, anlamlı bir fark değil. Ek olarak RTX 4090 ve İ9 13900K ile yapılmış testler, bu durumda RAM'in dar boğaz yapması zaten muhtemel. Adamın sisteminde 3060 Tİ var. Sistemin bileşenlerine göre 16 GB RAM bana sıkıntılı görünmedi. Gerek var mı dersen gerek yok bence yükseltmeye. Asgari düzeyde yeterlilik sağlıyor. ''Paran varsa da al bir 16 daha 32 yap ama MHz değerleri yükselsin diye eldeki 16'dan vazgeçmek anlamsız. '' Dedim. Ben 2016'dan beri 16GB 3200Mhz kullanıyorum dönemine göre fazlaydı, yarın yetersiz gelecek ama bugün asgari düzeyde yeterli.

Ben konuyu çok yanlış anlamışım hiç RAM'i yok ram satın almak istiyor anladım. Yükseltme yapmaya gerek yok katılıyorum yorumuna. Hele Valorant için hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…