R9 5950X ayarları

Xalionis

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2018
Mesajlar
433
Çözümler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcı, Yayıncı
Merhaba,
OBS de yayın, kayıt testi yaparken fark ettiğim bir şey var. CPU maksimum %40 civarlarında kullanılmasına rağmen sıcaklık değerleri 90-91 derecede sabit kalıyor. 91'den üstünü hiç görmedim çıkmadı. Ancak bu sıcaklıklar bana bayağı absürt geldi çünkü işlemci %40 kullanılıyor. PBO vs kapatmalı mıyım? Yoksa bu sıcaklık değerleri başka bir şeyden mi kaynaklıyor HWMonitor üzerinde de aynı sıcaklıkları görüyorum.

unnamed.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucun nedir?

ID-Cooling frostflow X240 kullanıyorum 3-4 ay idarelik. Ancak yine de fazla gibi boşta 41-42 derece de çalışıyor ancak dediğim yayını başlat veya kayıt tuşuna bastığım anda % kaç kullanılırsa kullanılsın 91 dereceye sabitleniyor.
 
ID-Cooling frostflow X240 kullanıyorum 3-4 ay idarelik. Ancak yine de fazla gibi boşta 41-42 derece de çalışıyor ancak dediğim yayını başlat veya kayıt tuşuna bastığım anda % kaç kullanılırsa kullanılsın 91 dereceye sabitleniyor.
Montaj basıncı eşit dağılmamış olabilir veya macununuzun viskozitesi sebebiyle pump out denen hadise meydana gelmiş olabilir. Elinizde yoğunluk bakımından biraz daha kalın (tercihen Cooler Master Maker Nano) bir macun varsa montajı yenileyin. Sıvı soğutucunuzun pompasının çalıştığından emin olun. Normal değerler değil maalesef.
 
Montaj basıncı eşit dağılmamış olabilir veya macununuzun viskozitesi sebebiyle pump out denen Hadise meydana gelmiş olabilir. Elinizde yoğunluk bakımından biraz daha kalın (tercihen Cooler Master maker nano) bir macun varsa montajı yenileyin. Sıvı soğutucunuzun pompasının çalıştığından emin olun. Normal değerler değil maalesef.

Arctic MX4 kullandım macun olarak. Şimdiye kadar tüm topladığım sistemlerde uyguladığım gibi uyguladım macunu ne çok az ne çok fazla ortaya sıkıp bırakmıyorum kendim yayıyorum her tarafı eşit olması için. Pompa çalışıyor RPM değerlerini görebiliyorum hem fanların hem de pompanın. Anlayamadım bende bana da normal gelmiyor değerler. BIOS da Vcore volajı 1.410V olarak gözüküyor bu normal midir? Hiçbir ayar yapmadım BIOS'dan sadece XMP açık.

Ne kadar güçlü işlemci o kadar ısı demek işlemcin aşırı güçlü o yüzden katı borulu sıvı soğutmaya geçmelisin.

Haklısın ancak yine de değerler çok absürt.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı