R9 5950X işlemci pinlerinden termal macun nasıl çıkarılır?

fatihkasim

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
proje teknikeri
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Royal Gold RGB 3200Mhz CL16
Anakart
MSI X470 GAMING PRO CARBON AC
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Ryzen 9 5950X işlemcim var ve X470 anakarta taktığımda BIOS son seviye olmasına rağmen işlemciyi görmüyor. Anakartı servise gönderirken işlemci üzerinde bulunan macun çok sürülmüş ve bu yüzden pinlere bulaştı. Zarar veririm diye çıkartamadım. Şimdi çalışmadığı için çıkartmam lazım. Saf alkol yanlış bilmiyorsam elektrik iletmiyor. Onunla temizleyebilir miyim? Sürdüğümde direkt çıkar mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu işlem PCB ye ve diğer materyallere zarar verebilir. IPA güçlü bir çözücüdür! ☝🏼
Hayır vermez. Aynısını ben yapıyorum ve hiçbir şey olmuyor. IPA güçlü bir çözücü bile olsa AMD 5xxx serisinde IHS ve CPU die birbirine lehimli. Lehimi çözücek kadar güçlü değil IPA.

Bu işlem PCB ye ve diğer materyallere zarar verebilir. IPA güçlü bir çözücüdür! ☝🏼
İkisi de riskli aslında fırçayla da yamulabilir. Ben termal macunlu kullanıyordum eski işlemcimde bir sorun olmuyordu. Çıkartmak istediğimde pinler yamulacak belli çünkü.

İkisi de riskli aslında fırçayla da yamulabilir. Ben termal macunlu kullanıyordum eski işlemcimde bir sorun olmuyordu. Çıkartmak istediğimde pinler yamulacak belli çünkü.
Benim geçen termal macun yüzünden bilgisayar açılmadı. Sokete IPA döktüm dis fırçasıyla temizledim. İşlemciyide kasenin içine attım macun çözülsün diye. Sonrasında açıldı PC.

AMD ayakları sağlam fırça ve kolonya yardımıyla zararsız şekilde macun çıkıyor.

Pinler şiddet uygulanmadığı sürece yamulmaz. LGA ile karıştırmayın. :)

Benim geçen termal macun yüzünden bilgisayar açılmadı. Sokete IPA döktüm dis fırçasıyla temizledim. İşlemciyide kasenin içine attım macun çözülsün diye. Sonrasında açıldı PC.

İşlemciyi IPA da bekletmenize gerek yoktu hocam.

AMD ayakları sağlam fırça ve kolonya yardımıyla zararsız şekilde macun çıkıyor.

Pinler şiddet uygulanmadığı sürece yamulmaz. LGA ile karıştırmayın. :)

İşlemciyi IPA da bekletmenize gerek yoktu hocam.
Hocam 15 senedir PC ile iç içeyim. Hepsinde de IPA'nın içine attım işlemciyi hiçbir şey olmadı. IPA zarar verebilecek potansiyelde değil çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı