Çözüldü R9 5950X sistemde kernel 41 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

omerduran22

Yoctopat
Daha fazla  
bilgisayar parçaları:

Anakart: ASUS Prime B550M-A Wi-Fi II.

İşlemci: Ryzen 9 5950X.

RAM: Corsair CMK32gx... 3600C 4X 16 = 64 GB RAM.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti.

Yonga seti: AMD B550 (promontory prom19 c/c1)

1TB SSD markası aklımda değil.

PSU: AB50GL PCI-E5 850 watt 80+

Kule tipi soğutucu markası aklımda değil.

Arkadaşlar iyi sosyaller sorunum şudur; bu anakartta Ryzen 5 5600 işlemci vardı bilgisayarımı yükseltmek istedim Ryzen 9 5950X taktım. Biliyorsunuz bu işlemciler kendiliğinden overclocklu çalışır.
Neyse işlemciyi taktıktan bir 10 gün sonra (PC 7/24 açık) hiç kapanmadı yeniden başlatma olmadı daha sonra bilgisayar ara sıra random zamanlarda kendini yeniden başlatmaya başladı.
Bunun üzerine kernel 41 hatasını araştırmaya başladım. Türk forumlarında net bir bilgiye ulaşamadım hatanın genel bir hata olduğunu öğrenip işlemci üzerinden araştırma yapmaya başladım. Ryzen 9 5950X yeniden başlatma kernel 41 hatası alan tüm forumları okudum tek çözüm yolu overclock kapatma olarak buldum.
Bu hatadan sonra PSU 600'lüktü 850Watt'lık yaptım tüm RAM ekran kartı işlemci testleri yaptım hiçbir hata almıyorum tek mantıklı cevap olarak araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla anakart bazlı her ne kadar bu işlemciyi destekliyor gözükse de sanırım emin olmamakla birlikte; işlemci örnek veriyorum 12watt istiyor Max değer olarak anakart işlemciye Max 10watt sağlıyor bu sebepten tamamen random zamanlarda PC sigorta olarak kendini yeniden başlatıyor.

Sizlerden talebim bu işlemciyi kullanan varsa anakart modeli ve diğer bileşen bilgilerini paylaşabilir mi? Ama aktif şekilde kullanan PC'sini hiç kapatmayan birkaç aydan uzun bir süre kullanan varsa cevap verirse çok mutlu olurum, son çare anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum. Bu arada BIOS da güncellendi format atılırken işlemci takıldığında, teşekkür ederim herkese iyi sosyaller.

Arkadaşlar bu anakart bu işlemciye yeter mi bir sorum da budur teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'nun 850W olması iyi bir adım. Ama anakartın sağladığı güç kapasitesinin yeterli olup olmadığını tam olarak belirlemek zor. Eğer BIOS güncellemesi ve donanım testleriyle sorun çözülmediyse, anakartın bu işlemciyle uyumsuz olabileceğini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bir öneri olarak, güç yönetimi ve CPU'nun TDP değerlerine dikkat etmek ve işlemciyi overclock yapmadan kullanmayı deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ediyorsa, anakart değiştirmeliyiz.
PSU'nun 850W olması iyi bir adım. Ama anakartın sağladığı güç kapasitesinin yeterli olup olmadığını tam olarak belirlemek zor. Eğer BIOS güncellemesi ve donanım testleriyle sorun çözülmediyse, anakartın bu işlemciyle uyumsuz olabileceğini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bir öneri olarak, güç yönetimi ve CPU'nun TDP değerlerine dikkat etmek ve işlemciyi overclock yapmadan kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çözüm

Hocam overclock kapalı olarak 1aydır kulllaniyorum hiçbir sorun yok. Ama performanstan memnun değilim. Bu işlemciyi rahatlıkla taşıyacak bir anakart önerme şansınız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam overclock kapalı olarak 1aydır kulllaniyorum hiçbir sorun yok. Ama performanstan memnun değilim. Bu işlemciyi rahatlıkla taşıyacak bir anakart önerme şansınız var mı?

Anakart için ayrı konu açarsanız bilgili üyelerden destek alabilirsiniz. Anakart furyasına pek hakim değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı