R9 5950X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Mainaxim

Hectopat
Daha fazla  
  • Ekran kartı: Sapphire 6900 XT Nitro+
  • İşlemci: Ryzen 9 5950X.
  • Anakart: MSI X570 GODLIKE.
  • SSD: 1 TB 980 Pro.
  • RAM: Corsair dominatör 16*2 / 32 GB 4000MHz CL19.
  • Soğutma: MSI K360.
  • PSU: ASUS Thor 1200W.
  • Monitör: Samsung 32" 4K.

Merhaba, normal günlük kullanımda çok sıkıntı yaşamıyorum. Ancak soyunları 4K Ultra ayarda oynarken (God of War ve RDR 2 gibi) oyundan atıyor.
Oyundan atıyor derken hemen mavi ekran hatası verip sistem BIOS ekranına dönüp yeniden başlatıyor.
Her şey güncel yazılımlar falan.
BIOS'tan işlemci ve RAM OC ile denedim, default ayar ile denedim. Bir süre oynayınca (10 dakikada oluyor 3 saat sonrada olabiliyor) mavi ekrana düşüyor.
İşlemci stress testinde 80'i boşta 45 dereceyi oyunlarda da 65 dereceyi geçmiyor. Ekran kartı da tam yükte 75 dereceyi geçmiyor.
Hani bileşenler çok ısınıyorlar desem bu değerler normal bildiğime göre. RAM'lerden mi olabilir ya da PSU desem emin olamıyorum.

Minidump dosyasını altta linkte verdim.

Yardımlarınızı beklerim.

Kusura bakmayın kopyalamayı unutmuşum :) yukarıdaki linkte dosyalar var.
Klasörün içinde minidump dosyaları yok. Dosyayı kontrol edin ve bizimle tekrar paylaşın.
Ekledim.
İlk mesajı düzenleyemiyor muyuz? linki düzeltmek istiyorum ama mesaj düzenleme aktif değil.

Son düzenleme:
Dediklerimi uygulayın ve istediğim raporları paylaşınız. Tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

Dediklerimi uygulayın ve istediğim raporları paylaşınız. Tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

Dediklerinizin hepsini yaptım.
Raporlar aşağıda ekledim.
RDR 2 açtım biraz oynadım yine mavi ekrana düştü kapanıp açıldı pc.
ilave olarak olay görüntüleyici raporundaki alınan hataları da belge olarak ekledim.

Minidump dosyası olmadan mavi ekran sorununa neyin yarattığını anlamak samanda iğne aramak gibi bir şeydir. O yüzden sorun şudur diyemiyorum.

Minidump dosyası oluşursa paylaşırsınız.

Yeni aldığınız mavi ekranın minidumpını paylaşınız.
Ekran kartı sürücüsü güncel zaten. Sistem yeni formatlanmıştı virüs taraması da temiz.
Minidump dosyasını ilk mesajda verdim., o yüzden diğer raporların içine eklememiştim. İlk mesajda minidump görebilirsiniz. Orada 4 tane kayıt var, son mavi ekranda kayıt atmadı onu belirttim sadece.

Bu arada aida64 raporunda yinelenen çok sayıda aynı hatalar var. bunlara baktınız mı?
Olay görüntülüyecisinde de 86 kodu başta olmak üzere yinelenen bazı hatalar var.
Minidump dosyası olmadan mavi ekran sorununa neyin yarattığını anlamak samanda iğne aramak gibi bir şeydir. O yüzden sorun şudur diyemiyorum.

DISM aracını da uyguladım onda das orun çıkmadı.

O kadar şey istediniz hepsini yaptım, bir yorum bir öneriniz olmayacak mı?

Hocam, bir öneriniz, yardımınız, görüşünüz olmayacaktı neden o kadar şey istediniz benden?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı