- RAM
- Gskill Tridentz 32gb 2x8 CL16
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 980 Pro 1tb
- Ekran kartı
- Gainward Phoenix RTX 3080
- Anakart
- Asus ROG X570-F
- İşlemci
- Amd Ryzen 9 5950x
Selam. Bir süredir Valorant'ta normalden daha düşük FPS alıyorum. Windows 10'da iken herhangi bir problem yoktu 400-500 FPS arası alıyordum, Windows 11'e yükseltme yaptım ve poligondayken 180-200, normal maçta çatışmalarda 120'ye kadar düşüyorum. İşin garibi başka oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum. CoD Warzone, BF 2042, Crysis 3 Remastered denedim gayet iyi. Riot'a ticket attım ve bir sürü yol denedik. Tüm Windows performans/güç ayarlarını yaptım, HPET kapattım, DDU ile temiz kurulum yaptım, etki edebilecek tüm programları (Kaspersky dahil) silip denedim. Armoury Crate ve birkaç ayardan sonra biraz iyileşme oldu fakat çok az. Bugün BIOS güncelledim ve tekrar kontrol ettiğimde poligonda 250-300 arası vermeye başladı ama maçlarda hala aynı. Tek fark ettiğim şey lobide 500-600 FPS oluyor ve işlemci fanı çalışıyor, oyunda işlemci fanı yavaşlıyor. Oyun işlemciyi kullanmıyor gibi sanki. Bu yüzden Windows 10'a dönmeyi düşünüyorum. Daha önce yaşayıp çözebilen var mı arkadaşlar? Yoksa format atacağım Windows 10 kullanacağım. Sistemim aşağıdaki gibi;
*Yaptığım tek BIOS ayarı offset modunda -0.15v undervolt yapmak. Yoksa işlemci boşta 60 dereceleri görüyor. Isınan bir işlemci çünkü. Termal macunda sorun yok, yük testinde 80 dereceyi geçmiyor.
Görselleri de ekledim. Umarım çözebilirim, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden. <3
*Yaptığım tek BIOS ayarı offset modunda -0.15v undervolt yapmak. Yoksa işlemci boşta 60 dereceleri görüyor. Isınan bir işlemci çünkü. Termal macunda sorun yok, yük testinde 80 dereceyi geçmiyor.
Görselleri de ekledim. Umarım çözebilirim, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden. <3
Dosya Ekleri
Son düzenleme: