Çözüldü R9 7900X sistem dahili GPU ile boot ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

utkunar_

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
VFX Artist
Geleceğe yönelik bir sistem topladım özellikleri ise şu şekilde:

• AMD Ryzen 9 7900X.
  • Kingston 64 GB DDR5 6000 MHz kit of 2
  • X670e MSI Tomahawk MAG.
  • ASUS Dual 4060 Ti 16 GB.
  • NZXT C1000 PSU.

İlk başlarda klasik AM5 boot, RAM sorunları yaşadım fakat BIOS güncellemeleri ve Memory context restore ile stabilite sağladım. Yolunda gitmeyen bir şey yokken bazen sistem açılıyor görüntü gelmiyor.

Görüntü kablosunu ekran kartından anakarta takıyorum bir de ne göreyim sistem harici GPU'yu görmeden açılmış, işlemci içindeki onboard GPU üzerinden ilerliyor. Birkaç reset ile kendine geliyor. BIOS üzerinden dahili GPU'yu devre dışı bırakınca da hiç boot etmiyor anakart üzerinde VGA Debug LED'i yanıyor. Bunu 4 seferin birinde yaşatıyor.

Geçen ay arkadaşıma topladığım 7600'lü sistemde de yaşıyoruz bu sorunu. Ekran kartı marka model de aynı.

Sorun anakart ayarlarıyla ilgili mi yoksa bu ekran kartında kronik bir sorun mu var? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kablolarla ilgili bir sorun yok 5-6 farklı DP-HDMI kablo denedim.

Bugün yeni bir beta BIOS yayınlanmış ve açıklamada - Improved Nvidia graphics card compatibility. yazmakta.

Kurdum, iGPU ile başlama sorunu çözüldü gibi. Devredışı bırakınca ise sistem boot ediyor fakat yeniden başlatma sonrasında yine VGA ledi yanıyor. Yavaş yavaş çözülecek gibi beta sonrası BIOS gelince tekrar deneyeceğim.

Birçok kez kapatıp açtım restart denedim stabil çalışmakta iGPU açıkken.

Merhaba, sorun yeni BIOS güncellemesi ile tekrar etmeye başlamıştı.
PCI_E 1 slot hızını Auto'dan 8X+8X'e düşürerek düzelttim. Artık iGPU da kapanıyor. Boot sorunu kalmadı.
Aynı sorunu yaşayan olursa diye güncelleme eklemek istedim.
Kablolarla ilgili bir sorun yok 5-6 farklı DP-HDMI kablo denedim.

Bugün yeni bir beta BIOS yayınlanmış ve açıklamada - Improved Nvidia graphics card compatibility. yazmakta.

Kurdum, iGPU ile başlama sorunu çözüldü gibi. Devredışı bırakınca ise sistem boot ediyor fakat yeniden başlatma sonrasında yine VGA ledi yanıyor. Yavaş yavaş çözülecek gibi beta sonrası BIOS gelince tekrar deneyeceğim.

Birçok kez kapatıp açtım restart denedim stabil çalışmakta iGPU açıkken.

Merhaba, sorun yeni BIOS güncellemesi ile tekrar etmeye başlamıştı.
PCI_E 1 slot hızını Auto'dan 8X+8X'e düşürerek düzelttim. Artık iGPU da kapanıyor. Boot sorunu kalmadı.
Aynı sorunu yaşayan olursa diye güncelleme eklemek istedim.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı