Çözüldü R9 7900X sistem yeni SSD diski görmüyor

• Konuyu başlatan HandK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 362
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HandK

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7900X
ASUS ROG STRIX 4080OC
MSI X670E TOMAHAWK
DEEP COOL 3600 MYSTIQUE
H9 ELITE CASE
CORSAIR 32GB RAM
MSI 800W GOLD
SAMSUNG SSD 2TB 990PRO
Merhaba.

Yeni bir PC kurulumu yaptım. Her şey yolunda. BIOS üzerinden SSD'yi görüyorum. Flash diskle Windows kurmaya çalışınca SSD'yi görmüyor, bu yüzden Windows kuramıyorum. Samsung 990 Pro SSD. BIOS güncellemesini de yaptım. Anakart: X670e Tomahawk MSI, işlemci 7900X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba.

Yeni bir PC kurulumu yaptım. Her şey yolunda. BIOS üzerinden SSD'yi görüyorum. Flash diskle Windows kurmaya çalışınca SSD'yi görmüyor, bu yüzden Windows kuramıyorum. Samsung 990 Pro SSD. BIOS güncellemesini de yaptım. Anakart: X670e Tomahawk MSI, işlemci 7900X.

Bozuk ISO buna sebep olabiliyor, tekrar indirip Rufus ile yazdırıp deneyin, Windows bir sistemde yapın.
Merhaba.

Bozuk ISO buna sebep olabiliyor, tekrar indirip Rufus ile yazdırıp deneyin, Windows bir sistemde yapın.

Çözüm
Teşekkür ediyorum. Macbookta denemiştim. Biosu altını üstüne getirdim, ama çözemedim. Eğer bozuk iso kaynaklıysa saatlerdir, buna uğraşmış olacağım. Tekrardan w11 iso dosyası indirip deneyeyim.

Teşekkür ediyorum. MacBook'ta denemiştim. BIOS'u altını üstüne getirdim, ama çözemedim. Eğer bozuk ISO kaynaklıysa saatlerdir, buna uğraşmış olacağım. Tekrardan W11 ISO dosyası indirip deneyeyim.

Mac ile yapmayın, sorun çıkarıyor, Windows tabanlı bir cihazla USB hazırlayın.

Mac ile yapmayın, sorun çıkarıyor, Windows tabanlı bir cihazla USB hazırlayın.
Peki, Sistemin windows SSD'yi görüp yükleyememesini nasıl çözebilirim? CMD'den diskpart list clean format ntfs ye kadar herşeyi denedim. MBR to GPT kontrol ettim. Ya windows yüklenemez hatası alıyorum, ya da ssd %100 yüklemeyi tamamlayınca hata veriyor.

BIOS ayarlarında değişiklik yaptınız mı? Ayarları sıfırlayıp deneyin, bir de %100 olduğunda verdiği hata nedir?
BIOS ayarlarına dokunmadım. Biçimlendirip devam edildiğinde denildiği zaman Yeni bir bölüm oluşturamadık hatası ya da windows kurulamaz hatası alındı. Sadece biçimlendirip SSD'yi oluşturmayıp yüklemeye başlayınca da %100'lik herşey tamamlanıp, bilgisayarın baştan başlayacağı konumda da; Windows bilgisayarı yüklemenin sonraki aşamasında ön yüklenecek şekilde hazırlayamadı. Windowsu yüklemek için işlemini yeniden başlatın hatası alınıyor.

BIOS ayarlarına dokunmadım. Biçimlendirip devam edildiğinde denildiği zaman Yeni bir bölüm oluşturamadık hatası ya da Windows kurulamaz hatası alındı. Sadece biçimlendirip SSD'yi oluşturmayıp yüklemeye başlayınca da %100'lik her şey tamamlanıp, bilgisayarın baştan başlayacağı konumda da; Windows bilgisayarı yüklemenin sonraki aşamasında ön yüklenecek şekilde hazırlayamadı. Windows'u yüklemek için işlemini yeniden başlatın hatası alınıyor.

İlk biçimlendirme kısmında tüm birimleri silince kurulum başlaması lazım, USB'yi Rufus'la GPT olarak mı hazırladınız?

İlk biçimlendirme kısmında tüm birimleri silince kurulum başlaması lazım, USB'yi Rufus'la GPT olarak mı hazırladınız?
Tekrardan bir pc bulup, rufusla yeni bir usb cihazı ile değiştik. Sorun düzeldi. Teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı