R9 7900X vs i7 14700k

Smtylmz89

Decapat
Daha fazla  
Selam herkese, iyi sosyaller 6700K işlemciyle çalışan sisteme birkaç gün önce MSI Ventus 4060 Ti X3 ekran kartıyla yükselttim. Oyunlarda performansı genel olarak iyi fakat darboğazdan dolayı bir miktar takılmalar yaşıyorum. Bunun üzerine sistemi komple yükseltmeye karar verdim. Bu kapsamda işlemci anakart ve RAM değişikliğine gideceğim. Öte yandan sistemde şu an 600 watt PSU ve H100i sıvı soğutma mevcut. Bunları sistem yenilemesinde kullanacağım. Anakart tarafında tercihim MSI olacak, RAM'lar ise DDR5 6400 MHz. Fakat işlemci konusunda bir tarafa daha çok yönelmiş olsam da yanlış bir hamle yapmak istemiyorum. Sizce işlemci 7900X vs 14700k arasından hangisini seçmeliyim. Oyun oynamanın yanında tasarım da yapıyorum. Ama oyunların tüketimi yanında onların tüketiminin esamesi okunmayacak türde.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi sosyaller.

Seçiminizi bence o iki seçenek arasında kesinlikle 7900X. 7800x3D'de alabilirsiniz.

Sormaya bile gerek yok 7900x in rakibi 13700k'dır, 14700k hem oyun hem de saf performans anlamında daha güçlü bir işlemci, aynı zamanda güç tüketimi de fazla ve daha çok ısınan bir işlemci fakat o sıvı soğutmayla sorun olacağını düşünmüyorum. Ama eğer oyun sizin için daha ön plandaysa 7800x3D de bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer AMD alacaksanız RAM'leri de değiştirmek isteyebilirsiniz 6000MHz üstü sıkıntı çıkarabiliyorlar.

arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. ben çok sıklıkla bilgisayar toplamam en son sistemimi 2016'da kurdum o sebeple sağlam olsun istiyorum. yani 7900x3d'ye bile kayabilirim. sizce aradaki fiyat / performans açısından 7900x3d mi 7800x3d mi? aslında benim de meyilli olduğum taraf ryzen di.

arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. ben çok sıklıkla bilgisayar toplamam en son sistemimi 2016'da kurdum o sebeple sağlam olsun istiyorum. yani 7900x3d'ye bile kayabilirim. sizce aradaki fiyat / performans açısından 7900x3d mi 7800x3d mi? aslında benim de meyilli olduğum taraf ryzen di.

7800X3D. Render tarafıyla çok işiniz yokmuş zaten ki olsa bile çok ciddi değil dediniz o yüzden 7800X3D’de iş görür ki olmadı CUDA kullanırsınız zaten. Oyun tarafında bu işlemcinin şu an rakibi olmadığı gibi Intel tarafı kadar güç tüketmiyor da.

cevap için teşekkürler. render tarafında şimdilik hobi olarak blender kullanıyorum ancak işimin bir parçası haline gelecek olursa sıkıntı yaşamak istemiyorum.

cevap için teşekkürler. render tarafında şimdilik hobi olarak blender kullanıyorum ancak işimin bir parçası haline gelecek olursa sıkıntı yaşamak istemiyorum.

O noktada ekran kartı daha önemli hale geliyor. Olur da profesyonel seviyeye gelirseniz CUDA ile render almak hem daha performanslı hem de ekran kartlarının daha az ısınması sebebiyle daha mantıklı olur. Öyle bir durumda ekran kartını yükseltmeniz daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı