R9 7900x3D için soğutucu önerisi

Belli bir ömürleri olduğu söz konusu ancak sızma gibi bir durumu ilk kez sizden duydum, kaynak var mı?
Ayrıca bende bu konularda titiz davramaya çalışırım ancak 7 yıldan sonra sıvı sızdırmasını dert etmek afaki olmuş, bu sıvı soğutma almanız için engel değil bence ancak tabii sizin kararınız. Arctic şu anda 6 yıl garanti süresi sunuyor güncel sıvı soğutmaları için böyle bir süre ancak kalitesine güvenen bir şirket tarafından verilebilir diye düşünüyorum katılan ya da katılmayan olabilir tabii

Son düzenleme:
7000x3D'ler 9000x3D'lere göre bazı kusurları olan işlemciler ve BIOS üzerinden işlemciye dair ufak ayarlar ile optimize edip daha performanslı kullanmanız gerekiyor.

7800x3D'den 9800x3D'ye geçtim ve ilk göze çarpan detay saat hızının yük altında düşmemesi, düşük voltajda mükemmel sıcaklık ve çok daha düşük güç tüketimiyle kullanım gibi eski seride kusur sayılabilecek ama kullanıma engel teşkil etmeyen bir duruma sahip. 9800x3D için soğutma tavsiyesi isteyen herkese kule tipi bir soğutma çözümü öneriyorum ancak 9800x3D'de ısınan bir işlemci ve kule tipi bir soğutma ile kullanmak özellikle yük altında kalacak ise pek sağlıklı değil.

Sistemi eğer oyun için kullanacak iseniz şahsen tavsiyem Arctic olur, ben 7800x3D'yi ALF 2 420mm ile kullanıyordum çünkü kullanıcı değerlendirmeleri ve incelemelere göre bu işlemci yapısı gereği çabuk ısınan ver zor soğuyan bir işlemci ve bu işlemci 90W güç tüketimine sahip.

Elbette oyun odaklı bir sistemde bu pek sorun yaratmaz ancak işlemciyi uzun süreli yük altında tutacak durumlar olur ise performans kaybının en az olacağı senaryoya göre bir soğutma seçimi ve BIOS üzerinden ayarlamalar yapılması gerek.

Ben eğri iyileştirici -60 değer vererek kullanıyordum ve her koşulda maksimum saat hızına sahiptim ancak çok daha zorlu test araçlarında elbette stabil değildi lakin 9800x3D'ye geçene kadar hiçbir problem yaşamadım tabii herkeste stabil olmayabilir ve genel olarak stabil değer -30'dur.

Ancak minimum performans kaybı ile bu işlemciyi çok daha efektif kullanmak mümkün ve genel olarak 7800x3D için sorun yaşayan insanlara önerim bu oluyordu.

Olası bir sıcaklık sorunu yaşar iseniz en iyi çözüm saat hızını manuel olarak bir tık kısmak olur, bu size çok minimal bir performans kaybı yaşatır, oyunlarda hissetme şansınız zor. Elbette kule tipi bir soğutmada sizin işinizi görür.

Belli bir ömürleri olduğu söz konusu ancak sızma gibi bir durumu ilk sizden duydum, kaynak var mı?

Direkt bir kaynak yok yapay zeka aktarıyor bunları bana aynı zamanda bana onun yönlendirmesi ile hareket ediyorum donanım işlerinden anlamadığım için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…