Krttokaan
Hectopat
Daha fazla
Amd Ryzen 9 7950X işlemci için en ideal macunu arıyorum.
Seçenekler:
1-) Thermal Grizzly conductonaut sıvı metal 73w /m.k
2-) Thermal Grizzly Extreme 14.2 m.k/w
3-) Noctua nh ht2 (değer açıklamıyor sebebini bilmiyorum)
4-) Arctic Mx-5 12 m.k/w
Bu seçenekler arasından hangisini tercih edersiniz, neden ?
1. Seçenek tehlikeli bir seçenek olabilir. Alüminyum yüzeylerle temas hali sakıncalı. Ele yüze teması da tehlikeli. Ayrıca sürülüşü de oldukça zor bir madde olabilir. 7950X'in düz bir yapısı olmadığını, kenarlarında devreler olduğunu düşünürsek sürülüş hatasında işlemciye zarar verme olasılığı yüksek.
1 ve 2 arasında yük altında 2 derece oynar.
2. Seçenek bana daha mantıklı gibi geliyor. Pembe bir macun, sıcaklık sonrası görüntü olarak da kuru bir görüntü oluştursa da sakızımsı yapısını koruyor ve sonuç itibariyle görevini yerine getiriyor.
Noctua ve Arctic de çok iyi ancak thermal grizzly yanında sönük kalıyorlar.
Hali hazırda Noctua nh u12a kule tipi hava soğutucu kullanıyorum.
Arctic Liquid Freezer II 280mm A-rgb sıvı soğutma siparişi verdim. Bu soğutucuda kullanmayı düşünüyorum.
Karşılaştırmalar yapacağım.
Hali hazırda kullandığım thermal macun da noctua nh ht1.
1.si sıvı soğutma farkı olacaktır.
2.si thermal macun farkı olacaktır.
Ayrı ayrı değerlendirip kullandığım test programı ve test bileşenleri ile birlikte test sonuçlarının görselleriyle alacak arkadaşlar olursa diye faydalı olması açısından konu açacağım buradan da bunun bilgilendirmesini yapmış olayım.
7950X işlemci için thermal macun tercihiniz ne olurdu ?
Seçenekler:
1-) Thermal Grizzly conductonaut sıvı metal 73w /m.k
2-) Thermal Grizzly Extreme 14.2 m.k/w
3-) Noctua nh ht2 (değer açıklamıyor sebebini bilmiyorum)
4-) Arctic Mx-5 12 m.k/w
Bu seçenekler arasından hangisini tercih edersiniz, neden ?
1. Seçenek tehlikeli bir seçenek olabilir. Alüminyum yüzeylerle temas hali sakıncalı. Ele yüze teması da tehlikeli. Ayrıca sürülüşü de oldukça zor bir madde olabilir. 7950X'in düz bir yapısı olmadığını, kenarlarında devreler olduğunu düşünürsek sürülüş hatasında işlemciye zarar verme olasılığı yüksek.
1 ve 2 arasında yük altında 2 derece oynar.
2. Seçenek bana daha mantıklı gibi geliyor. Pembe bir macun, sıcaklık sonrası görüntü olarak da kuru bir görüntü oluştursa da sakızımsı yapısını koruyor ve sonuç itibariyle görevini yerine getiriyor.
Noctua ve Arctic de çok iyi ancak thermal grizzly yanında sönük kalıyorlar.
Hali hazırda Noctua nh u12a kule tipi hava soğutucu kullanıyorum.
Arctic Liquid Freezer II 280mm A-rgb sıvı soğutma siparişi verdim. Bu soğutucuda kullanmayı düşünüyorum.
Karşılaştırmalar yapacağım.
Hali hazırda kullandığım thermal macun da noctua nh ht1.
1.si sıvı soğutma farkı olacaktır.
2.si thermal macun farkı olacaktır.
Ayrı ayrı değerlendirip kullandığım test programı ve test bileşenleri ile birlikte test sonuçlarının görselleriyle alacak arkadaşlar olursa diye faydalı olması açısından konu açacağım buradan da bunun bilgilendirmesini yapmış olayım.
7950X işlemci için thermal macun tercihiniz ne olurdu ?
Son düzenleyen: Moderatör: