R9-9900x3D 70 derecenin altına düşmüyor

FurkanHY

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PC toplama işinden pek anlamıyorum. 9900x3D işlemci MSI 5090 ekran kartı olan bir sistem topladım ince Hesap'tan işlemci 70 derecenin altına düşmüyor 80-90 oyun içi PUBG oynuyorum kasmalar ve FPS düşüşleri oluyor firmaya işlemciyi gönderdim 2. gönderiden sonra değiştirdiler ama yine aynı şeyler oluyor. Çekirdek sayısını 24 veya 12'ye çektiğimde mavi ekran yiyor. Anakarta reset atmak zorunda kalıyorum. Bir türlü çözemedim sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, PC toplama işinden pek anlamıyorum. 9900x3D işlemci MSI 5090 ekran kartı olan bir sistem topladım ince Hesap'tan işlemci 70 derecenin altına düşmüyor 80-90 oyun içi PUBG oynuyorum kasmalar ve FPS düşüşleri oluyor firmaya işlemciyi gönderdim 2. gönderiden sonra değiştirdiler ama yine aynı şeyler oluyor. Çekirdek sayısını 24 veya 12'ye çektiğimde mavi ekran yiyor. Anakarta reset atmak zorunda kalıyorum. Bir türlü çözemedim sorun ne olabilir?

Montajda yanlışlık olmasın.

Sorunu giderebildin mi?

Ben de 9900x3d almayı düşünüyorum. Herkes sıvı soğutma öneriyor, ben güzel uygun fiyatlı bir hava soğutucu ile idare etmek istiyorum.
Hava soğutma yetsin diye bios dan tdp değerini 120 veya 105W ile sınırlandırırsak araştırdıklarım izlediklerime göre bi sorun olacağını zannetmiyorum hatta tahminim 80 leri geçmez.

Ama senin değerlerin de uçuk.
Boşta 70 ler oyun içi 80ler olduğuna emin misin?
Eğer benchmark testi vs yapıyor, o değerleri kastediyorsan çok normal. Ama bence boşta max50 oyunda da max80 olması lazım

90 ı geçerse sorun olabilir. Ama yine de değerlerin normal değil.

Soğutucu önerisi olan yok mu?

80-90 oyun içi PUBG oynuyorum kasmalar ve FPS düşüşleri oluyor
Ben ryzen 2600x ile bi ara 85 dereceleri görüyordum. O zaman internetten araştırdığımda yanılıyor olabilirim ama oyun içi 90 olabilir sorun yok diyen vardı.
Ama boşta 70 ise sıkıntı.

İşlemci soğutucu olarak ne kullanıyorsun?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı