R9 9950x3D - RX 9070 XT sistem uyumlu mu?

Ege_1903

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar arkadaşıma şöyle sistem topladım sadece parçalar uygun mu bunları alırsak montaj sırasında herhangi bir sorun yaşar mıyız ürünleri kullanırken vadedilen performansı alır mıyız sadece bunu cevaplayın öneriniz olursa da açığım şu fiyata daha iyisi yapılabilir diye ama ekran kartı ve işlemci kessinlikle sabit kalacak diğerlerini değiştirebiliriz.
Sistem:
AMD Ryzen 9 9950x3D
MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi AM5 (LGA 1718) soket anakart
Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32 GB 8000 MT CL38
Teamgroup MP44Q 2TB GEN4x4 7400/6500MB/S
MSI MAG A850GL PCI-E5 850W 80+ Gold Power Supply
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC ekran kartı
Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2
DeepCool LE500 marrs 240 işlemci soğutucu

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar arkadaşıma şöyle sistem topladım sadece parçalar uygun mu bunları alırsak montaj sırasında herhangi bir sorun yaşar mıyız ürünleri kullanırken vadedilen performansı alır mıyız sadece bunu cevaplayın öneriniz olursa da açığım şu fiyata daha iyisi yapılabilir diye ama ekran kartı ve işlemci kessinlikle sabit kalacak diğerlerini değiştirebiliriz.
Sistem:
AMD Ryzen 9 9950x3D
MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi AM5 (LGA 1718) soket anakart
Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32 GB 8000 MT CL38
Teamgroup MP44Q 2TB GEN4x4 7400/6500MB/S
MSI MAG A850GL PCI-E5 850W 80+ Gold Power Supply
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC ekran kartı
Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2
DeepCool LE500 marrs 240 işlemci soğutucu
Kullanım amacınız ne? Bütçe ne?

Kullanım amacınız ne? Bütçe ne?

105k bu sistem de hemen hemen 105k tutuyor arkadaş yayın yapacak oyuna da giriyor çok üst düzey oyunlara girdiği yok ama uzun yıllar kullanmak istiyor tahmini 10 yıl hiçbirşeyini değiştirmeden kullanmak amacı(sıvı sohutma bozulursa değiştirir)

105k bu sistem de hemen hemen 105k tutuyor arkadaş yayın yapacak oyuna da giriyor çok üst düzey oyunlara girdiği yok ama uzun yıllar kullanmak istiyor tahmini 10 yıl hiçbirşeyini değiştirmeden kullanmak amacı(sıvı sohutma bozulursa değiştirir)
9950x3d neden o zaman hocam? Çook gereksiz harcama olur. Edit, render işleriyle uğraşmıyorsanız o işlemciye ihtiyacınız yok. 9800x3d ile oyun performansı aynı denilebilir. Hatta 9800x3d daha önde.

9950x3d neden o zaman hocam? Çook gereksiz harcama olur. Edit, render işleriyle uğraşmıyorsanız o işlemciye ihtiyacınız yok. 9800x3d ile oyun performansı aynı denilebilir. Hatta 9800x3d daha önde.
Hocam render da yapıcak youtoube ye de video atıcak ve uzun yıllar boyunca kullanıcak hedef o belki bi 10 yıl sonra ekran kartı değişme isteği olursa işlemci değişmesin diye onu koydum şu anda ekran kartına pek bi ihtiyacı gerçekten yok Rust,Lol,Csgo oynuyacak yayın ve youtoube yapıcak Teşekkür ederim değerli yorumun için.

RAM 6000MHz CL30 yapın. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000MHz uclk: Mclk 1:1 oran için. RAM hakkında temel bilgileri yazdığım makaleme göz atabilirsiniz. Rehber: PC Toplarken Ram Seçimi, Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Temel Bilgiler edit, render işleri varsa 5070 Ti düşünün. AMD o konuda hala kötü performans veriyor. Sıvı soğutmayı da DeepCool LS720 SE 360mm yapın.

Sırf sıvı soğutucuyu 360mm yaparken bile içim gidiyor adamın bütçesi 90 diyor ama 80'den çıkıyor çok bir parası yok ben zorla 106k yaptım :D sıvı soğutucuyu bile arada çok fiyat farkı olmadan yükseltirken içim acıyor 5070 Ti aslağa alamaz :D zaten limit olmasa neler neler seçerim de maalesef para giriyor işin içine gidip random bir sitede.

RAM 6000MHz CL30 yapın. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000MHz uclk: Mclk 1:1 oran için. RAM hakkında temel bilgileri yazdığım makaleme göz atabilirsiniz. Rehber: PC Toplarken Ram Seçimi, Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Temel Bilgiler edit, render işleri varsa 5070 Ti düşünün. AMD o konuda hala kötü performans veriyor. Sıvı soğutmayı da DeepCool LS720 SE 360mm yapın.

Bahedilen ekran kartı ve anakart ile güç kaynağı uyumlu mudur boşta ya da eksik kablo kalmaz değil mi?

9070xt'nin edit, render performansı kötü problem o. Sadece oyun olsa çok iyi bir kart ama edit render kısmında çok iyi değil.

9070XT'nin edit, render performansı kötü problem o. Sadece oyun olsa çok iyi bir kart ama edit render kısmında çok iyi değil.

Tamamdır dostum teşekkür ederim kendisine ilettim bütçesi en fazla ona çıkıyormuş maalesef onu alacak anakart 8+8 ekran kartı 8+8+8 ve kullanılan güç kaynağı buna uygun mu tek merak ettiğim bu bunu da onaylar isen sistemi alıyorum sadece ekran kartı anakart ve güç kaynağı kaldı almadığım.

Bu arada işlemci ve soğutucu dediğiniz gibi değiştirildi arakdaşın bütçesi uyuşmadı.
Ryzen 7 9800x3D.
DeepCool LS720 SE işlemci soğutucu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı