Çözüldü R9 9955HX3D için CPU watt limiti nasıl koyulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şumşin

Hectopat
Daha fazla  
Bu işlemci oyunlarda 85-90 altına inemiyor. Throttle stop programından watt limiti koymak istedim; ama baktım ki AMD işlemcileri desteklemiyormuş. Throttle stop gibi AMD işlemciye kolayca watt limiti koyabileceğim bir uygulama var mıdır? Yoksa bu işlemi nasıl yaparım?

Çözüm
UXTU üstünden AMD işlemciye hem sıcaklık hem watt limiti koyabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
UXTU üstünden AMD işlemciye hem sıcaklık hem watt limiti koyabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Rica ederim. Benim gözümde açıkçası performans iyiyse 87-88 derecelerin sorunu yok. Watt limiti için de 55-60 iyi olmakla birlikte 45-50'ye kadar düşebilirsiniz. Ancak 45 gibi bir limitin altında bile istediğiniz değerlere gelemiyorsa laptop tabanını yükseltmek, termal bakım, stand veya soğutucu kullanımı vs. gerek demektir, onu da söyleyeyim.
Teşekkür ederim, bununla yaptım. Oyunlarda kullanım için sıcaklık ve watt değeri tavsiyesi de verebilir misiniz?

Rica ederim. Benim gözümde açıkçası performans iyiyse 87-88 derecelerin sorunu yok. Watt limiti için de 55-60 iyi olmakla birlikte 45-50'ye kadar düşebilirsiniz. Ancak 45 gibi bir limitin altında bile istediğiniz değerlere gelemiyorsa laptop tabanını yükseltmek, termal bakım, stand veya soğutucu kullanımı vs. gerek demektir, onu da söyleyeyim.
Yükseltmeli Memo FL08 soğutucu vardı zaten. 1955 devirde bile çalıştırırken işlemci, en iyi performans ayarı açılıyken bazen 90 üstüne bile çıkıyordu. Ekran kartı 70-75 derecede çalışıyor, bu çok iyi; ama işlemci çok yüksekti. Laptop'u da daha yeni aldım. O yüzden bakıma henüz gerek yoktur.
Bunun için istiyordum, ihtiyacımı gördü sağolun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı