Glitchy
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Listeye 970'i de eklemek isterdim ama o biraz döküntü. Sürekli bir ekran kartı konusu açıyor gibiyim çünkü her geçen gün biraz daha öğreniyorum ve başımın belası R9 Fury de katıldı listeye.
Lütfen fanboylar ve anti Sapphire'ler araştırmadan yorum yapmasın ya da objektif yorumlar yapsın.
Şimdi arkadaşlar kartlarda AMD olanları Sapphire, 980'i MSI düşünüyorum.
Açıkçası Fury'yi bilmeden önce 980 almayı düşünmüyordum fiyatı ve 4 GB VRAM nedeniyle ama nedense Fury 2000 olunca onu da katmam lazım listeye.
Artılar;
Fury: HBM, iyi 2K performansı, 980 ile baş başa genelde geçiyor.
390X:8GB VRAM, iyi oyun performansı, makul fiyatı
980:Sağlam kart, Fury ile baş başa arada bir geçiyor. Az ısınma ve enerji ihtiyacı.
Eksiler;
Fury:1080p'de 980 ile baş başa ve 4 GB VRAM ve uzun baya.
390X:Cayır cayır bir kart ve çok güç harcıyor ve 8 GB VRAM'i kullanacak gücü yok(?)
980:O karta 4 GB VRAM ve 2K'da daha kötü Fury'e göre.
Şimdi kafamı kurcalayanlar;
4GB VRAM bu iki canavarda yeterli mi 4-5 yıl götürür mü (ultra olmasa da olur)?
390x 8 GB VRAM kullanamıyormuş yani o da mı 3-4 GB gibi oluyor?
Hangisi günü kurtarmaktan ziyade geleceğe yöneliktir?
1080p için biraz over kill olsa da hangisi daha uzun yıllar götürür?
Açıkçası çektiği elektrik çok umrumda değil ama ısıyı etkileyebiliyor tabi bu ömrünü çok etkilemez diye düşünüyorum.Ve ben Full HD oynayacağım 2K veya 4K niyetim yok bu yüzden biraz over kill görünebilir(gereksiz fazladan harcama) ama benim amacım beni FHD'de en iyi oynatıp uzun süre götürmesi.
Yorumları bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Lütfen fanboylar ve anti Sapphire'ler araştırmadan yorum yapmasın ya da objektif yorumlar yapsın.
Şimdi arkadaşlar kartlarda AMD olanları Sapphire, 980'i MSI düşünüyorum.
- Sapphire R9Fury Tri-X:2.000 ₺
- Sapphire Nitro R390X: 1.500₺
- MSI GTX 980: 2.000₺
Açıkçası Fury'yi bilmeden önce 980 almayı düşünmüyordum fiyatı ve 4 GB VRAM nedeniyle ama nedense Fury 2000 olunca onu da katmam lazım listeye.
Artılar;
Fury: HBM, iyi 2K performansı, 980 ile baş başa genelde geçiyor.
390X:8GB VRAM, iyi oyun performansı, makul fiyatı
980:Sağlam kart, Fury ile baş başa arada bir geçiyor. Az ısınma ve enerji ihtiyacı.
Eksiler;
Fury:1080p'de 980 ile baş başa ve 4 GB VRAM ve uzun baya.
390X:Cayır cayır bir kart ve çok güç harcıyor ve 8 GB VRAM'i kullanacak gücü yok(?)
980:O karta 4 GB VRAM ve 2K'da daha kötü Fury'e göre.
Şimdi kafamı kurcalayanlar;
4GB VRAM bu iki canavarda yeterli mi 4-5 yıl götürür mü (ultra olmasa da olur)?
390x 8 GB VRAM kullanamıyormuş yani o da mı 3-4 GB gibi oluyor?
Hangisi günü kurtarmaktan ziyade geleceğe yöneliktir?
1080p için biraz over kill olsa da hangisi daha uzun yıllar götürür?
Açıkçası çektiği elektrik çok umrumda değil ama ısıyı etkileyebiliyor tabi bu ömrünü çok etkilemez diye düşünüyorum.Ve ben Full HD oynayacağım 2K veya 4K niyetim yok bu yüzden biraz over kill görünebilir(gereksiz fazladan harcama) ama benim amacım beni FHD'de en iyi oynatıp uzun süre götürmesi.
Yorumları bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: