Radeon 520 düşük FPS sorunu

Quantarus

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, AMD A9-9420 3 GHz 2 çekirdek işlemci ve Radeon 520 ekran kartına sahibim. Ekran kartının Benchmark testlerini inceledim. GTA V'de 40-50 FPS alırken orta ayarlarda ben olabilecek en düşük ayarlarda 15-20 FPS alıyorum.
Sorunun üzerine gittiğimde darboğaz olduğunu fark ettim. Çoğu oyunda CPU %100 çalışırken GPU %50-60 arasında çalışıyor. Sonucunda her oyunda düşük FPS problemi yaşıyorum. Bilgisayarım notebook olduğu için işlemci upgrade yapamıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Cevap veren herkese teşekkür ederim.
0C5C88C1-2841-4C58-963C-5E7FB3A7A8A0.jpeg

Zaman zaman ekran kartı kullanımı %30 lara kadar düşüyor :/

Son düzenleme:
Merhabalar, AMD A9-9420 3 GHz 2 çekirdek işlemci ve Radeon 520 ekran kartına sahibim. Ekran kartının Benchmark testlerini inceledim. GTA V'de 40-50 FPS alırken orta ayarlarda ben olabilecek en düşük ayarlarda 15-20 FPS alıyorum.
Sorunun üzerine gittiğimde darboğaz olduğunu fark ettim. Çoğu oyunda CPU %100 çalışırken GPU %50-60 arasında çalışıyor. Sonucunda her oyunda düşük FPS problemi yaşıyorum. Bilgisayarım notebook olduğu için işlemci upgrade yapamıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 493295
Zaman zaman ekran kartı kullanımı %30 lara kadar düşüyor :/
amd ayarlarından yapman gereken ayarlar var ve oyunları başlarken yüksek performansta başlatman gerekiyor sağ tık görüntü ayaları ordan oyunları seçip yüksek performans yapıp amd radeon ayarlarını yaptığın zaman bi sıkıntı kalmaz özelden yazabilirsin benzeri bi cihazı kullanıyorum

Driverlarını güncel tut, en düşük işlemci durumunu en yüksek işlemci durumunu %99 yap belki biraz daha işe yarar FPS ile alakalı, işlemcinin oyunlarla arası pek iyi değil bende de aynı işlemci var fazla ısınıyor gerçi az bile ısınsa FPS düşüşleri ani FPS düşüşleri başlıyor Windows 10'un oyun modunda yüksek performansa ayarla oyunu gereksiz hizmetleri devre dışı bırak telemetri gibi FPS katkısı olabilir.

amd ayarlarından yapman gereken ayarlar var ve oyunları başlarken yüksek performansta başlatman gerekiyor sağ tık görüntü ayaları ordan oyunları seçip yüksek performans yapıp amd radeon ayarlarını yaptığın zaman bi sıkıntı kalmaz özelden yazabilirsin benzeri bi cihazı kullanıyorum
zaten yüksek performans ta kullanıyorum yani işlemcinin ekran kartını değil harici olanı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı