Radeon 530 ekran kartı Radeon R7 M440 gözükme sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

turgut_ozal

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Laptop şu merak edenler için: Lenovo IP320 80XS00BDTX
  • İşlemci: AMD A10-9620P RADEON R5, 10 COMPUTE CORES 4C+6G
  • RAM: 8 Cigolayt ddr4 ram
  • Ekran Kartı: AMD Radeon 530
Sorun: Radeon 530 ekran kartının Radeon R7 M440 olarak gözükmesi.

Bugün aldım. Windows 10 yükledim. Windows Update güncellemeleri denetle yaptım. Driverler kurulsun diye.

>İlk başta aygıt yöneticisinde Microsoft Görüntü Bağdaştırıcısı yazıyordu.

>Güncelleştirmelerden sonra dahili ekran kartı Radeon R5 gözüktü. Olması gerektiği gibi sorun yok.

>Aygıt yöneticisinde harici ekran kartı Radeon 530 "video denetleyicisi" olarak bozuk gözüküyordu. Sonra ismi birkaç kez değiştikten sonra, en son Radeon R7 M440'da karar kıldı bilgisayar. AMD'nin kendi sitesinden ve Lenovo'nun kendi sitesinden driver yüklemeyi denedim. Fakat temiz kurulum falan yapmadım. Aynı şekil gözüküyor. Düzelmedi.

>Bir de şöyle bir olay var. Mesela kendi seri numaramla Lenovo sitesinde bana önerilenler kısmındaki ekran kartı driveri da Radeon 530 adına değil sanki. Adı sanı geçmiyor kurulumda. Bilgim yok.

>Aygıt yöneticisinde isim değişik gözükebilir. Başıma geldi. "8570M" driver "8500M series" olarak geçiyordu. Fakat bu tamamen alakasız bir isim değişikliği.

Ortada bir saçmalık var. Başka kart adına yüklenen driverlerin ekran kartımın performansını etkilemesi muhtemel. Bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sürücü konusunda başarısız. Benimde AMD Radeon 535 fakat sitesinde böyle bir sürücü bulunmuyor. Önceki bilgisayarımda HD 6610M ekran kartını yüklerken HD 7500/7600M serisi gözüküyordu. DDU ile kaldırıp Lenovo'nun verdiği sürücüyü kurun. Bende Acer'ın kendi sürücüsünü kurdum yoksa dışarıdaki sürücüler yüklesem de performans alamıyorsun.

Yani Windows Update'in yanlışlığı yüzünden mi diyorsun? Bir de DDU, ekran kartını fabrikadan alınmış gibi sıfır mı yapıyordu? FreeDOS aldım.
Düzenleme: Bu arada iki tane ekran kartı var (R5 ve 530). Lenovo sitesinde sadece bir indirme bağlantısı var.
İşe yaramadı şimdi de "AMD Radeon R8 M535DX" olarak gözüküyor, lütfen yardım.

ÇÖZÜLDÜ
Umarım bu sorunu yaşayan diğer kişiler bu yorumumu görür.
  • *Aygıt Yöneticisinden sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir diyorsunuz.
  • Sürücü Yazılımı için bilgisayarımı tara. >Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver. > Uyumlu Donanımları Göster Tikini Kaldırın > Upuzun bir Driver liste çıktı bende.
  • Oradan kendi ekran kartım olan AMD Radeon 530'u seçtim. İlk başta bulamadım tekrar şansımı deneyin dedim buldum. Dikkat edin gözünüzden kaçmasın yani.
-
Fakat sanki sorunu çözmüşüm gibi hissetmiyorum. Bilgisayara silah zoruyla kabul ettirmişim gibi oldu. Normal performansını hiç görmediğim için (yeni aldım) ekran kartım düzeldi mi düzelmedi mi bilmiyorum bakacağız artık...

*Aygıt yöneticisi nasıl açılır ?

Performans artışı oldu mu? Bende de aynı sorun var. Lenovo'nun sürücüsünde R8 M535DX, AMD'nin sürücüsünde R7 M440 olarak gözküyor AMD'nin sitesinde aynı sorundan yakınan bi kişiye aygıtın sürücü kurulumundan sonra ismi değişse bile performans konusunda bi şey değişmeyeceğini söylemişlerdi. Benimkinin üç kez ismi değişti ama halen bellek hızı 900, çekirdek hızı ise 891 Bu sorundan anakart üreticisi (Lenovo) sorumlu. Lenovo'nun grafik kartına yaptığı özel müdahaleler nedeniyle sürücünün grafik kartını sağlıklı algılayamamasından kaynaklanıyormuş.

Yok be değişmedi, bi de AMD Forumda yazmışlar ki hiç bir etkisi olmaz isminin farklı olmasının sıkıntı yok, ama cs go 20 fps'de oynuyorum. Harici ekran kartı da devreye girmiyor olabilir. Şimdi onu deniyorum. Çünkü "Güç tasarrufu" ile de "yüksek performans" ile de aynı fps alıyorum.

Correct Answer by ray_m
on Jan 10, 2018 9:41 AM
Graphics cards in laptop computers are customized by the manufacturer to meet their specific design requirements,.

AMD provided reference drivers for laptop products that use a generic Device ID. This has no impact on performance,
"
Böyle yazılmış

Bende 1080p çözünürlük, düşük grafik ayarında ortalama 40 FPS alıyor. Görev yöneticisinden baktın mı 530 devreye giriyor mu diye.

İlk olarak attığım linkteki programları indirin ama kurmayın. Daha sonra PC'nizdeki internet bağlantısını tamamen kapatın ve Display Driver Uninstaller uygulamasını kurup windowsu güvenli modda çalıştırın. Daha sonra DDU uygulamasını çalıştırıp temizle ve yeniden başlat butonuna basın. PC normal modda yeniden başladıktan sonra internet bağlantısı olmadığından emin olun. İnternet bağlantısı olmadığına emin olduktan sonra Radeon 530 grafik sürücüsünü kurun. Sorununuzun bu şekilde çözülmüş olması lazım.
530 Driver: Radeon™ 530 Drivers & Support | AMD
Display Driver Uninstaller: Display Driver Uninstaller (DDU) V18.0.0.0 Released. - Wagnardsoft Forum

DDU'yla da tam sonuç olmuyor ne yazık ki. Şu an Radeon 530 gözükmesine rağmen yeterli performansı sağlayamıyor. Teknik bi sorun mu anlayamadım çünkü yazılım olarak denenebilecek her şey denendi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…