Radeon 7600M yükte renkler değişiyor

MURAT CANSIDerya

Centipat
Hepinize merhaba arkadaşlar, laptopu açınca Windows geliyor ve tam şifreyi girme yeri gelince ekranın görüntüsü değişiyor. Öncelikle olayı baştan anlatıyorum. Ben PUBG Mobile oynarken arkada hile açıktı ve oyunu 1080 kalitede oynuyordum ve evde bilgisayarı prize takınca lamba yanıp yanıp sönüyordu, yani laptob lambanın dengesini bozuyordu. PUBG'de bir yere atladım, çok kötü kastı ve öldüm, yeni oyuna girince ekran birden bire gitti. Sizce ekran kartıma ne olmuştur? Ben gittim bilgisayarcıda format attırdım. Ekran kartı güncel değilken ekran gitmiyor düşük modda çalıştığı için. Ekran kartını doğru sürümünü indirdiğim halde güncelle güncellemez ekran renkleniyor, ekranda sadece renk oluyor, masaüstünü falan göremiyorum sizce prizden dolayı bilgisayarın ekran kartı mı yanmıştır? Yoksa hile açtığım için virüs mü girmiştir? Şu an yardıma çok ihtiyacım var, yardım eden herkesin eline sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana sorun yazılımsal değil fiziksel gibi geldi. Sürücüsünü yüklemediğinizde tam yükte çalışmıyor. O yüzden büyük ihtimalle sorun olmuyor. Ya ekran kartınızın beslemesinde bir sorun var ya da PSU'nuz sistemi besleyemiyor.
Bütün sisteminizi yazarsanız daha iyi olur.

Windows 8.1 kurulu şu anda.
Bu hatayı PUBG oyunundayken aldım. PUBG'deyken görüntü bozulmuştu. Ondan beri ekran kartı güncel olduğu an direkt görüntü renkleniyor. Sadece renk var, masaüstünü göremiyorum.
  • AMD Radeon 7600M series
  • 4 GB RAM
  • BIOS: InsydeH20 Version 03.72.306.30
  • İşlemci: Intel(R) Core (TM) i7-3630QM CPU @2.40GHz(8 CPUs), 2.4GHz
  • Bellek 4096 RAM
  • Sistem modeli L855
  • Direct sürümü DirectX 11
  • Toshiba portable PC
  • BIOS modeli PSKFWE-00U00MTE

Güzel kardeşim neden 10 tane konu açıyorsun? Sana GPU arızası olduğu söylendi. 100 tane de konu açsan fiziksel olarak müdahale edilmedikçe o kart düzelmeyecek.

Tabi ben sana kötü bir haber daha vereyim: cihazın çok eski ve bu yüzden reballing masrafına girmeye bile değmez. Reballing yaptırsan bile 6 ay içinde nüksetmesi çok olağan.

Tavsiyem zaten 3. nesil olan o cihazı emekli et ve yeni bir cihaza doğru yelken al.

Laptopdan bahsediyoruz. Kafanıza göre parça alamazsınız. Ayrıca sıfır bulamazsınız o model.
Lütfen yöneticilere karşı daha kibar olunuz. Forum da kurallar vardır. Birden fazla konu açılmaz.
Cevap vermiyorlarsa bilmiyorlardır. Herhangi bir yorum yapıldığında konum yeniden gündeme gelir.

Ekran kartının fanı neden dönmüyor? Çalışıyorken fanda bir sıkınıtı mı vardı?
Görüntü gitmezken dönüyordu herhalde fanı.
Düşük modda bile bilgisayar çok ısınıyor
Ekran kartını da soğutmaya çalışıyor herhalde çok ısınıyor pc
Ben ekran kartının fanı çalışmıyor diye düşünüyorum
Ekran kartının fanı dönmezse kendini güvenlik amaçlı kitlermi

Görüntü gitmezken dönüyordu herhalde fanı.
Düşük modda bile bilgisayar çok ısınıyor
Ekran kartını da soğutmaya çalışıyor herhalde çok ısınıyor pc
Ben ekran kartının fanı çalışmıyor diye düşünüyorum
Ekran kartının fanı dönmezse kendini güvenlik amaçlı kitlermi
Dostum fanın bilgisayarın çalışma prensibine engel değil. Çalışmaya çalışır fakat sistemin soğumadığı için bileşenlerin zarar görebilir. Belkide fanın bozuktu ya da iyi dönmüyordu o yüzden yandı ekran kartı. Belki değil. Fakat şu anda senin yapabileceğin bir şey yok bunu söyleyebilirim en azından. Bilgisayarını açıp temizlemiyordun sanırım. Termal macun katılaşmıştır, fan tozlanmıştır zor dönüyordur ve tozlar havanın girip çıkmasına engel oluyordur. Sonuç olarak yüksek ısınmaya bağlı olarak ekran kartın sıkıntı çıkarmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı