Arkadaşlar herkese merhaba, önce sistemimin özelliklerini yazayım. Sıkıntımı daha net anlayacaksınız muhtemelen. işlemci Amd A8 4500m, ekran kartı Radeon HD 7640g+7670m dual graphics, ses kartı Alc 259, wireless kartı atheros 9485 ti onu 9285 ile değiştirdim evdeki laptopdan. Ben Niresh'in distro mavericks 10.9.0 ı yükledim sonra Mach Kernel ve Extension'u değiştirerek 10.9.3 e güncellendim.
Sesi cızırtılı olarak çözdüm, işlemciyi power management kext sayesinde panic almadan kabul ettirdim, wireless te kext yükleme işini bi türlü halledemediğim için sorun yaşıyorum tanıtmada ama problem değil şu an. OX86 mac forumda amd 7670 1.0 adında bir kext buldum amd 6000 controller ile oynanmış sanırım biraz onu yükleyince software report kısmında slot 1 de görünüyor amd 7670m görünüyor ama ana kısımda tanımıyor 4 mb olarak görüyor. 7640g yi bios tan kapatma gibi bir seçenek yok tabi bios kısıtlı. Diğer bir sorun clover 3 e veya 6 ya basınca çalışmalıyken sadece bir tire çıkıyor siyah ekranda kalıyor yani sadece chamelon çalışıyor default olarak.
Amacım ekran kartını tanıtmak yoksa ios pek bir işe yaramıyor. Chamelon'da graphicsenabler yes komutunda Apple logosunun yükleme animasyonu çember saatlerce dönüyor ama açılmıyor ekran. Son kaldığım yerden bir adım daha ileriye götürecek bir tecrübesi veya fikri olan bir arkadaş çok yardımcı olmuş olur 7670m i ana ekranda göstermem gerekli sanırım aktif etmek için sonrası çalışır çalışmaz bilmiyorum. Clover 'ı da ilk attığım formatlarda çalıştırabiliyorken bu duruma düştüm belki o konuda benimle aynı sorunumyaşayan vardır. Ütüyle çektiğim fotoğrafı da paylaşayım belki bir fikir verir. Şimdiden teşekkürler herkese.