Radeon HD 7670m ekran kartını sistemde etkinleştirme ve Clover sorunu

İnanç Arkan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, önce sistemimin özelliklerini yazayım. Sıkıntımı daha net anlayacaksınız muhtemelen. işlemci Amd A8 4500m, ekran kartı Radeon HD 7640g+7670m dual graphics, ses kartı Alc 259, wireless kartı atheros 9485 ti onu 9285 ile değiştirdim evdeki laptopdan. Ben Niresh'in distro mavericks 10.9.0 ı yükledim sonra Mach Kernel ve Extension'u değiştirerek 10.9.3 e güncellendim.

Sesi cızırtılı olarak çözdüm, işlemciyi power management kext sayesinde panic almadan kabul ettirdim, wireless te kext yükleme işini bi türlü halledemediğim için sorun yaşıyorum tanıtmada ama problem değil şu an. OX86 mac forumda amd 7670 1.0 adında bir kext buldum amd 6000 controller ile oynanmış sanırım biraz onu yükleyince software report kısmında slot 1 de görünüyor amd 7670m görünüyor ama ana kısımda tanımıyor 4 mb olarak görüyor. 7640g yi bios tan kapatma gibi bir seçenek yok tabi bios kısıtlı. Diğer bir sorun clover 3 e veya 6 ya basınca çalışmalıyken sadece bir tire çıkıyor siyah ekranda kalıyor yani sadece chamelon çalışıyor default olarak.

Amacım ekran kartını tanıtmak yoksa ios pek bir işe yaramıyor. Chamelon'da graphicsenabler yes komutunda Apple logosunun yükleme animasyonu çember saatlerce dönüyor ama açılmıyor ekran. Son kaldığım yerden bir adım daha ileriye götürecek bir tecrübesi veya fikri olan bir arkadaş çok yardımcı olmuş olur 7670m i ana ekranda göstermem gerekli sanırım aktif etmek için sonrası çalışır çalışmaz bilmiyorum. Clover 'ı da ilk attığım formatlarda çalıştırabiliyorken bu duruma düştüm belki o konuda benimle aynı sorunumyaşayan vardır. Ütüyle çektiğim fotoğrafı da paylaşayım belki bir fikir verir. Şimdiden teşekkürler herkese.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 585
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hızlı cevap için teşekkürler.Intel ekran kartım yok ki. rehberi izledim iyice 10.9.2 yi kurduklarından bahsediyorsun fakat ben zaten niresh distro ile kurdum bunu bildiğim için raw olanı kullanmadım cpu hatası verecekti çünkü. Zaten foruma göz atarsan 7670m i Toshiba bir lapropta çalıştıran bir arkadaş var clover ile. Yani amd çalıştırmaz fikri bu bir iki ay öncenin yargısı olabilrir sanırım ben 10.9.3 e de güncelleyebildim sistemimde intelden eser yok.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-radeon-hd-7670m-mavericks-Çalıştırma.50961/

Fotoğraftaki durum ile ilgili fikri olan yani neden software olarak gördüğü halde ana donanımda uygulamıyor ve röportajlar kısmındaki tanıma ana ekranda 4 mb olarak yer alıyor?

Aynısını dene o zaman. Ancak DSDT ile çalıştırmış olabilir sistem. Ayrıca amd çalışmaz demiyoruz; Intel HD + harici olan mobil sistemlerde sadece intel çalışabiliyor hackintosh sistemde. Dediğimiz bu. Kısmen AMD çalıştırdığını söyleyenler var o dediğim intel hd + harici olanlardan. Sizin sistem tek AMD diyorsnuz. Ama o verdiğiniz resimde "Display" isimli bir yer daha var ve o Intel olmalı veya çift kimlik kaynaklı.

İkinci slotta radeon 7640g olduğu için ve onu mac sistemi tanıyamadığından sadece display var diyor. İntel bir kart değil ama o. Benim laptop gerçekten bu konuda beni çok yoruyor onboard ekran kartı da 7640g olan yani amd radeon. Sıkıntı burada sanırım. Ama yine de dual graphics ayrı ayrı iki kart sanırım o yüzden birinden birini tanıtmam yeterli olmalı diye düşünüyorum ama teoride tabi ki. Bu arada Clover neden bende boot etmiyor onu da anlayabilmiş değilim. UEFI desteği var laptopun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı