Herkese merhaba,
Kasım ayı indirimleri kampanyasından satın aldığım "Sapphire Nitro+ Radeon RX 6950 XT" ekran kartımı pazartesi (14.11.2022) günü saat 16:30 civarı kargodan teslim aldım.
Bu ekran kartı ile iki gündür benchmark ve oyunlarda kapanma sorunu yaşıyorum.
Hangi oyunu açarsam açayım oyun başlamadan PSU'dan tık diye ses geliyor ve PC kapanıyor.
Mesela FurMark 1080p veya 4K benchmark başlatmak için run desem PC anında komple kapanıyor.
İşin ilginci masaüstü uygulamaları ve internet gibi genel kullanımlarda RX 6950 XT gayet güzel çalışıyor, sıkıntı çıkartmıyor.
Sorunun kullanmakta olduğum güç kaynağında olduğunu düşünüyorum.
O yüzden de sizlerden görüş almak istedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Donanım özelliklerim aşağıdaki gibidir.
İşlemcim = Ryzen 5900X
Ekran katrım = Radeon RX 6950 XT (Eski ekran kartım 02.2019'dan beri Sapphire Nitro+SE RX 590 ve sıkıntısız, sorunsuz bir kat idi)
PSU = Aerocool P7 850W 80+ Platinum (2019'dan beri sıkıntısız, sorunsuz kullanıyordum)
Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.
Kasım ayı indirimleri kampanyasından satın aldığım "Sapphire Nitro+ Radeon RX 6950 XT" ekran kartımı pazartesi (14.11.2022) günü saat 16:30 civarı kargodan teslim aldım.
Bu ekran kartı ile iki gündür benchmark ve oyunlarda kapanma sorunu yaşıyorum.
Hangi oyunu açarsam açayım oyun başlamadan PSU'dan tık diye ses geliyor ve PC kapanıyor.
Mesela FurMark 1080p veya 4K benchmark başlatmak için run desem PC anında komple kapanıyor.
İşin ilginci masaüstü uygulamaları ve internet gibi genel kullanımlarda RX 6950 XT gayet güzel çalışıyor, sıkıntı çıkartmıyor.
Sorunun kullanmakta olduğum güç kaynağında olduğunu düşünüyorum.
O yüzden de sizlerden görüş almak istedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Donanım özelliklerim aşağıdaki gibidir.
İşlemcim = Ryzen 5900X
Ekran katrım = Radeon RX 6950 XT (Eski ekran kartım 02.2019'dan beri Sapphire Nitro+SE RX 590 ve sıkıntısız, sorunsuz bir kat idi)
PSU = Aerocool P7 850W 80+ Platinum (2019'dan beri sıkıntısız, sorunsuz kullanıyordum)
Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: