Radeon RX 9070 XT mi NVIDIA RTX 5070 mi?

• Konuyu başlatan Merak32
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 167

Merak32

Zeptopat
Merhaba,

Sistem topluyorum İtopya'dan, ikilemde kaldım. RAM'leri ileriki zamanlarda alacağım, şu anda çok pahalı.

CHEST-V2
MSI B650M GAMING PLUS WIFI 7200(OC) DDR5 Soket AM5 HDMI M.2 USB 3.2 mATX Anakart
(Belki MSI B850 GAMING PLUS WIFI 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 USB-C DP ATX Anakart)
AMD Ryzen 5 9600X 3.9GHz 38MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 4nm Tray İşlemci
MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC GDDR7 DLSS 4 192 Bit Ekran Kartı
GOODRAM 16GB IRDM 6000MHz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram
Kingston 1TB NV3 Gen4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)
Evercool CS-120 Rainbow ARGB 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
VENTO VG4202FLA 850W Tempered Glass USB 3.0 Mesh ARGB E-ATX Tower Kasa + FSP HD2-850W GEN5 PSU

ENIS KIRAZOGLU-FRIDAY V2
GIGABYTE X870 GAMING WIFI6 8200MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
AMD Ryzen 5 9600X 3.9GHz 38MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 4nm Tray İşlemci
XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
GSKILL 16GB Ripjaws S5 6000Mhz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6400MB Yazma)
Evercool CS-120 Rainbow ARGB 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
VENTO VG22AL 850W Tempered Glass USB 3.0 Mesh ARGB E-ATX Tower Kasa + FSP HD2-850W GEN5 PSU

Fiyatları neredeyse aynı,

NVIDIA'yı 2.el olarak satmak kolay olur diye daha sıcak bakıyorum ama FPS testlerine bakınca 5 ila 20 FPS fark olduğunu gördüm. Siz hangisini tavsiye edersiniz ekran kartı konusunda?

9070 XT kesinlikle daha iyi karttır. Bütçe nedir belki aynı fiyata daha iyi sistem çıkar.

9070XT çok daha güçlü bir kart ama yazılımsal özellikler tarafında AMD hala çok geride. Güncel oyunların çoğunda DLSS4 ve Frame Gen 4X özelliği bulunuyor. NVIDIA tarafındaki Frame Gen de kusursuza yakın çalışıyor. Gecikme işi vs. AMD tarafına göre çok çok daha az. AMD tarafı benzer özelliklerini duyursada bunların yaygınlaşması yine çok vakit alacaktır. Manuel vs kurarım ben uğraşırım diyorsanız saf gücüde işe kattığımızda AMD tercih etmesi daha mantıklı olur. Ek olarak VRAM avantajıda mevcut. Ben yazılımı daha ön plana atarım diyorsanda Nvidia tarafına yönel. RTX, DLSS, Frame Gen, Ray Reconstruction gibi özelliklerin hepsi istisnasız daha iyi çalışıyor Nvidia tarafında.

RX 9070 XT daha iyi.

Hazır değil de toplama alsanız çok daha iyi olabilir aslında.
6 yıldan uzun süredir laptop kullanıyorum. bu yüzden pek anlamıyorum maalesef. hazır kasa alırsam muhattap bulmakta kolaylaşır diye düşünüyorum bir de güncelleme. Pek anlamıyorum kısaca. 2.el satışlarına bakıyorumda baya nvidia domine ediyor o yüzden henüz karar veremiyorum.

5070 alınır her türlü. Yok amd daha iyi yok kas gücü yok daha kuuvvetli bilmemne diyenleri dinleme. Nvidiadan şaşma.

9070XT çok daha güçlü bir kart ama yazılımsal özellikler tarafında AMD hala çok geride. Güncel oyunların çoğunda DLSS4 ve Frame Gen 4X özelliği bulunuyor. NVIDIA tarafındaki Frame Gen de kusursuza yakın çalışıyor. Gecikme işi vs. AMD tarafına göre çok çok daha az. AMD tarafı benzer özelliklerini duyursada bunların yaygınlaşması yine çok vakit alacaktır. Manuel vs kurarım ben uğraşırım diyorsanız saf gücüde işe kattığımızda AMD tercih etmesi daha mantıklı olur. Ek olarak VRAM avantajıda mevcut. Ben yazılımı daha ön plana atarım diyorsanda Nvidia tarafına yönel. RTX, DLSS, Frame Gen, Ray Reconstruction gibi özelliklerin hepsi istisnasız daha iyi çalışıyor Nvidia tarafında.
Bu framegen teknolojileri de abartıldığı kadar güzel değil. Görüntüyü hala çamur gibi yapıyorlar.

Bu framegen teknolojileri de abartıldığı kadar güzel değil. Görüntüyü hala çamur gibi yapıyorlar.

Gelecek bu teknolojinin üzerine inşa edilecek gibi duruyor artık. Görüntü kalitesi modeller güncellendikce daha da artacaktır. Baz FPS çok düşük olmadığı durumlarda, görüntüyüde fark edecek kadar bozmuyor. Frame Gen işinde asıl önemli olan şey bana göre gecikme işiydi. NVIDIA tarafında da hissedilmiyor bile neredeyse. Daha reflex 2 gibi teknolojilerde yaygınlaşacak ek olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı