Radeon Settings: Host Service CPU kullanımı

BalzonUrchin

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2015
Mesajlar
586
Çözümler
3
RAM
2X Kingston DDR4 8GB 3200MHz
Ekran kartı
PowerColor RX 6600 XT
Anakart
Asrock B450M-HDV R4.0
İşlemci
Ryzen 5 3600X
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı aktif olarak kullanırken bazen CPU fan hızı yükseliyor ve belli bir süre aynı hızla devam edip tekrar eski haline geliyor. Bu durumun sebebini öğrenmek için görev yöneticisini açıp bir süre hangi programın bu durumu tetiklediğini inceledim ve Radeon Settings: Host Service programı olduğunu gördüm.

Sistem boştayken böyle bir durum yaşanmıyor. Driver kaynaklı bir sorun olup olmadığını bilmiyorum ancak sanırım değil çünkü birçok kez DDU ile önceki driverı silip yenisini kurduğum oldu. Yabancı kaynaklara baktım ve şunu fark ettim ki insanlar bu durumu sürekli olarak yaşıyor ve çözümleri buna yönelik fakat ben belli aralıklarla ancak devamlı yaşıyorum. Programın güç kullanımı bir anda yükseliyor CPU kullanımı maksimum %8-11(Her zaman değil bazen çok az kullandığı da oluyor) civarına çıkıyor ve CPU fanım sıcaklık yükseldiği için hızlı dönmeye başlıyor. Ayrıca sanki CPU %90 kullanılıyormuş gibi özellikle YouTube videosu veya Instagram fotoğrafları gibi belirli kısımların üzerinden geçerken 30 FPS alıyormuş gibi mause imleci kare kare ilerliyor.

Bu durum normal mi yani bu uygulamanın bu şekilde CPU'yu kullanması normal mi eğer değilse sizce sebebi ne olabilir? Sorunu genelde bir oyunun başlangıcında veya YouTube videosunu büyük ekrana alınca yaşıyorum.

Not: Kullandığım driver sürümü 22.10.01.03
 

Dosya Ekleri

  • 1111.png
    1111.png
    62,1 KB · Görüntüleme: 41

Geri
Yukarı