Radeon Software hata veriyor

OptimyX

Decapat
Dahili AMD işlemcisi olan bir laptopum var geçenlerde ekran kartı sürücüsünü indireyim dedim ve https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html bu linkten dahili ekran kartı için Driver'ı indirdim ilk açtığımda normalce çalıştı ama bugün tekrar açmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-04-05 211523.png

Üşenenler için hatanın anlamı.
"Başlattığınız AMD Radeon yazılımı sürümü şu anda yüklü olan grafik sürücünüzle uyumlu değil. Şu anda yüklü olabilecek diğer Radeon yazılımı sürümleri için sisteminizi kontrol edin. Radeon yazılımı kurulumunuzun fabrika ayarlarına sıfırlanması önerilir. Bu sorun hakkında daha fazla bilgi şu adreste bulunabilir:"
İşte bu adımda sevgili forum halkından destek istiyorum. Şimdiden sağ olun.
Ek olarak:

Ekran görüntüsü 2025-04-05 212012.png

İşlemci: Ryzen 7 5700U.
Model: Lenovo ThinkBook 15.
Windows 11 X64.

Bu sorun genellikle Windows Update'in sonradan sürücüyü kendi kendine güncellemesinden kaynaklanıyor. Windows Update'in kurduğu sürücüyle AMD Radeon Software uyumsuzluk yaratıyor. Öncelikle Windows Update'i duraklatın, ardından DDU ile sürücüyü tamamen kaldırın, sonrasında AMD'nin sitesinden tekrardan kurun düzelecektir.

Yanıtınız için sağolun, şu anda Windows Update'i kontrol ettiğimde ben sürücüyü kurduktan 2 gün sonra bir güncelleme yapılmış yani dediğiniz yüksek ihtimal doğru ama buradaki güncelleştirmeleri duraklat kısmı maksimum 5 haftaya ayarlanıyor 5 hafta sonra aynı sorunu tekrar yaşayacağım anlamına mı geliyor bu?

@Fermion

Yanıtınız için sağolun, şu anda Windows Update'i kontrol ettiğimde ben sürücüyü kurduktan 2 gün sonra bir güncelleme yapılmış yani dediğiniz yüksek ihtimal doğru ama buradaki güncelleştirmeleri duraklat kısmı maksimum 5 haftaya ayarlanıyor 5 hafta sonra aynı sorunu tekrar yaşayacağım anlamına mı geliyor bu?
Onu aşmak için gelişmiş sistem ayarlarına girip donanım sekmesinden aygıt yükleme ayarlarını devre dışı bırakabilirsin.

1743878283093.png

Dediğiniz ayarı buldum hocam çok sağ olun son bir şey sormak istiyorum eğer ben bu ayarı deaktif edersem bundan sonra tüm güncellemeleri kendim mi indirmem gerekiyor? Bilgisayarla bu kadar uğraşacak zamanım yok çünkü ondan ötürü sordum.

Dediğiniz ayarı buldum hocam çok sağ olun son bir şey sormak istiyorum eğer ben bu ayarı deaktif edersem bundan sonra tüm güncellemeleri kendim mi indirmem gerekiyor? Bilgisayarla bu kadar uğraşacak zamanım yok çünkü ondan ötürü sordum.
Hayır, sadece Windows Update'in otomatik bir biçimde sürücü indirmesini durduruyor. Diğer güncellemeler devam edecektir.

Hayır, sadece Windows Update'in otomatik bir biçimde sürücü indirmesini durduruyor. Diğer güncellemeler devam edecektir.

Anladım hocam Driver Booster kullanıyorum zaten o nedenle Windows'un sürücü indirmesine gerek duyacağımı zannetmiyorum, zaten öbür türlü tüm sürücüleri kendim indirmekte çok zor olurdu :D dediğiniz adımları uygulamaya gidiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı